Stor stigning i lærepladser

Bygge- og anlægsbranchen oplever en stor stigning i antallet af lærepladser. Hele 12,8 procent flere uddannelsesaftaler er der indgået i Hovedstadsregionen i løbet af 2015.

Det er især hos murerne, snedkerne og struktør- og brolæggerfaget, der er fremgang i antallet af lærepladser.

- Det er de store byggerier som Nordhavnen og hospitalsbyggerier, der trækker når det gælder struktør-faget, siger Underdirektør i dansk Byggeri, Louise Pihl til TV 2 Lorry. Der anlægges nemlig veje ved alle store byggerier og her kommer struktørerne i arbejde, siger hun.

Og det viser at krisen i byggeriet er ovre.

- Vi har haft nogle hårde år, hvor mange håndværksmestre har været nødt til at sige farvel til gode medarbejdere, og det betød selvfølgelig også, at det var svært at have både opgaver og økonomisk overskud til at ansætte lærlinge. Men viljen er der, og derfor ser vi nu en stigning, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

En del af stigningen skyldes, at der bliver indgået flere aftaler om korte lærlingeforløb frem for forløb, der dækker hele uddannelsesforløbet.

I alt har 11.700 elever i hele landet lige nu en læreplads i en virksomhed inden for byggeri eller anlæg, mens 1.400 er i skolepraktik. Det skriver Dansk Byggeri.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere