Stor skoleundersøgelse: Her får eleverne de bedste karakterer

Se hvor gode kommunerne i hovedstadsområdet er til at sikre folkeskoleeleverne topkarakterer.

Der er stor forskel på, hvor gode folkeskolerne i hovedstadsområdet er til at løfte deres elever til at få gode karakterer. Det viser en ny national undersøgelse, som VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd – har lavet for TV 2 Regionerne.

Eksamensresultaterne fra samtlige 9. klasses-eksamener fra 2014-2016 danner grundlag for undersøgelsen. Som noget nyt er karakterresultaterne samtidig korrigeret for elevernes sociale baggrund. På den måde giver den det hidtil mest nuancerede billede af, hvor godt de forskellige kommuners folkeskoler formår at løfte deres elever.

Eksempelvis vil man kunne forvente, at den helt gennemsnitlige elev i Fredensborg Kommune vil klare sig 0,7 karakterpoint bedre end den gennemsnitlige elev i Ishøj Kommune.

I kortet kan man klikke rundt og se, hvor godt de forskellige kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde klarer sig.

Vigtigt med høje forventninger

Ifølge uddannelsesdirektør på UCC’s læreruddannelse, Tove Hvid Persson, er der ikke noget entydigt svar på, hvad der udløser forskellene mellem kommunernes resultater.

Men både skoleledelsen, skolernes renomme i forhold til at tiltrække de bedste lærere samt andelen af læreruddannet personale kan have betydning. Helt afgørende er det samtidig, at lærernes forventninger til eleverne er i top.

- Det er vigtigt, skolerne bliver ved med at have høje forventninger til eleverne. Det kan måske være sværest på en skole, der ikke klarer sig godt. Men man skal have lige så høje forventninger til børn af håndværkere som akademikere. Intelligens fordeler sig tilfældigt og ikke på baggrund af forældrenes skolebaggrund, siger hun.

Mandag, tirsdag og onsdag sætter TV 2 Lorry fokus på folkeskoler og privatskoler i hovedstadsområdet. Mere i udsendelsen mandag aften klokken 19.30.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Bådebygger Mia Leisner Jensen

Maritime uddannelser rykker til Helsingør på grund af stigende popularitet

Artikelfoto01

playNicole fik blomster i stedet for karakter: "Et tal måler ikke potentiale"

edl gabriel(2)

playGeniale Gabriel: 9-årig dyster mod 9. klasser i stor forskerkonkurrence

Utterslev Skole udefra

play69 skoler og Falck står foran kæmpe opgave i København

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere