Stor forskel på hvad SFO'en koster i hovedstaden

I Gribskov er det næsten dobbelt så dyrt at have sit barn i SFO, som det er i Hvidovre.

Sommerferien lakker mod enden, og hovedstadens SFO'er er så småt ved igen at blive fyldt op af solbrændte børn, der vender tilbage fra ferie. Men der er stor forskel på, hvad mor og far skal slippe, når de afleverer ungerne i SFO, skriver P4 København.

Til forskel fra børnehaver og vuggestuer, så er det op til kommunerne selv at bestemme, hvad det skal koste at have et barn i SFO, og her er kommunerne i hovedstaden langt fra enige. 

Billigst er det i København, Tårnby og Hvidovre. Her koster en SFO-plads 1000 kroner om måneden. Men tager man nord for København, så er det flere steder næsten dobbelt så dyrt. I Lyngby-Taarbæk og Gribskov kommuner er prisen 1700 kroner.  

- Der kan jo være flere børn i en familie, og så kan det godt løbe op i mange penge. Det kan betyde, at børnene i yderste instans bliver holdt hjemme. Vi kunne godt tænke os, at de i stedet for havde noget kvalitet i fritiden sammen med andre børn, siger næstformand i foreningen Skole og Forældre, Rasmus Edelberg, til P4 København. 

I Lyngby-Taarbæk forklarer de den højere pris med, at forældrene til gengæld betaler mindre på andre områder end børnepasning. 

- I sidste ende handler det om brugerbetaling eller højere skat. I Lyngby-Taarbæk holder vi trækprocenten og grundskyldspromillen nede, forklarer formand for Børne- og Ungdomsudvalget, løsgængeren Dorthe la Cour, til P4 København. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere