Statslige jobs: Lang næse til Nordsjælland

Lang næse til de Nordsjællands kommuner i spillet om statslige jobs. Sølle fem styk blev det til, og det er slet ikke godt nok, lyder meldingen fra borgmestrene.

Foto: TV 2 Lorry

Næsten 4000 statslige arbejdspladser bliver flyttet fra hovedstaden. Kun fem af dem rykker til Nordsjælland, nærmere bestemt til Helsingør.

Den beslutningen undrer og ærgrer især i Halsnæs og Gribskov.

- Vi har også store problemer, lyder meldingen.

- Vi er brandhamrende ærgerlige, fordi det her var måske den eneste chance, man får i mange, mange år for at tiltrække arbejdspladser af statslig art, siger 2. viceborgmester Helge Friis fra Halsnæs Kommune.

I går præsenterede regeringen sin plan for Danmarkshistoriens største udflytning af offentlige arbejdspladser.

Og planen viste sig at lade hånt om samtlige drømme og forhåbninger om en bid af kagen til Halsnæs og Gribskov.

- Jeg tror, at man ude fra betragter os lidt som en del af selve København og en del af Øresundskysten. Men i virkeligheden er Halsnæs Kommune og Gribskov Kommune et område med manglende vækst og ligger meget yderligt og har behov for at få tilført noget vækst, siger Halsnæs? venstreborgmester Steen Hasselriis til TV 2 Lorry.

Halsnæs socialdemokratiske opposition kalder regeringens ageren for rendyrket leflen for jyderne.

- Der er meget vælgetække-tankegang i det her. Det handler om at hvis man kan få det over på den anden side af Storebælt, så er der meget vælgertække i det. Men det giver jo dybest set ikke noget mening fagligt det her, siger Helge Friis til TV 2 Lorry.

Så ikke nok med at det vestlige Nordsjælland forsat må vente på mere motorvej, nu må kommunerne også kigge langt efter de statslige arbejdspladser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik