Sommerkaos - pendlere sidder fast i vejarbejde

Der er markant bedre plads på vejene i disse sommerdage. Og det skulle egentlig glæde de tusindvis af pendlere, der arbejder i industriferien.

Men nye beregninger foretaget af DTU for Avisen.dk viser, at massivt meget vejarbejde æder de timer på vejene op, som landets pendlere burde have sparet i den tynde sommertrafik.

"Der er cirka en tredjedel færre pendlere på vejene her i juli i forhold til årets øvrige måneder, men de kommer kun marginalt hurtigere frem.

Det skyldes især, at sommeren er højsæson for vejarbejde," forklarer manden bag beregningen, Hjalmar Christensen, der er data- og analysespecialist ved DTU Transport.

Han nævner også de mange, der flytter i sommerhus og dermed gør deres pendlervej længere, som årsag til statistikken.

Tallene viser nemlig, at landets pendlere i gennemsnit bruger 21 minutter i juli på at køre 16 kilometer til job. Dermed er turen blot et-to minutter hurtigere end i årets øvrige måneder.

I Vejdirektoratet forklarer pressemedarbejder Anne-Mette Nyhuus, at der lige nu er store vejarbejder omkring Vejle/Skærup, på Holbæk- og Hillerød-motorvejen. Og at nordjyderne har måtte leve med gevaldige forsinkelser under Limfjords-tunnellen, hvor der er blevet lagt ny asfalt.

"Vi forsøger at planlægge de store vejarbejder om sommeren og om natten, så det generer færrest muligt," påpeger hun ifølge Avisen.dk.

Hos Dansk Industri bakker man op om, at sommeren bliver brugt til at reparere på vejnettet.

"Vi synes det er fornuftigt, at lægge vejarbejdet om natten eller her i sommerperioden, da det på den måde generer færrest muligt," siger Michael Svane, direktør for transport og infrastruktur i Dansk Industri til Avisen.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere