Snød ældre mennesker for flere tusinde kroner: Nu er han anholdt

En 28-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at svindle 17 ældre medborgere til at aflevere deres betalingskort og PIN-kode og derefter hæve deres penge.

Københavns Vestegns Politi har anholdt og sigtet en 28-årig mand for at have bedraget 17 ældre borgere. 

Manden snød de ældre til at udlevere sine betalingskort. Siden august måned nåede manden at hæve penge på kortene 62 gange.

Ifølge Københavns Vestegns Politi er det svindlede beløb varierende fra anmeldelse til anmeldelse, men en 92-årig kvinde fra København mistede 27.000 kroner.

Politiet fortæller, at de ældre er blevet ringet op af en person, der lader som om, at vedkommende ringer fra deres bank. 

Personen fortæller dem, at deres betalingskort er blevet hacket eller misbrugt, og at en person fra banken vil komme og hente betalingskortet. 

Politikommissær hos Københavns Vestegns Politi, Carsten Knudsen, fortæller, at de mistænker flere gerningsmænd i sagen.

- Vi mistænker også en kvinde, da flere af ofrene har oplyst, at de blev ringet op af en kvinde. Derfor har vi også en frygt for, at vi ikke har fået stoppet den her form for kriminalitet. Vi mistænker, at der fortsat er flere på spil derude, siger han til TV 2 Lorry.

Flere lignende sager

Indtil videre har politiets efterforskning lokaliseret ofre i blandt andet København, Hvidovre, Rødovre, Albertslund, Slagelse og Hellerup.

- Aktuelt lige nu har vi omkring 100 sager, der ligner denne og i hele københavnsområdet er der måske tale om op mod 1000 sager. Der sker løbende anholdelser, men vi ser ikke det fald, som vi gerne ville se, når vi foretager anholdelser af de centrale gerningsmænd, siger Carsten Knudsen. 

Hvorfor er det så svært at få stoppet de her sager?

- Det er vært for os at se, hvem der har ringet, og hvor kortet efterfølgende er blevet misbrugt henne. Vi har en forsinkelse i vores efterforskning, så vi halter altid lidt bagefter, siger Carsten Knudsen:

- Derfor er det virkelig vigtigt, at ældre mennesker er opmærksomme, hvis de bliver kontaktet af fremmede, de ikke forventer at blive kontaktet af, svarer politikommissæren.

For at hjælpe ældre borgere med at identificere mistænkelige opkald bringer politikommissæren disse gode huskeregler:

Gode huskeregler:

1. Vær skeptisk, hvis du modtager et uventet opkald.

2. Banken vil aldrig bede dig udlevere følsomme oplysninger over telefonen.

3. Politiet eller banken vil aldrig komme hjem til dig for at hente dit hævekort eller din kode.

4. Få navnet på personen, der ringer, og hvor han ringer fra. Find selv hovednummeret til banken eller til den pågældende politikreds og ring tilbage. Bed om at blive omstillet til den pågældende medarbejder.

5. Hvis personen alligevel møder op hjemme hos dig, så afvis at lukke dem ind.

6. Udlever aldrig dit betalingskort eller din kode.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

112

Otte kvinder dømt for at hyre folk til at stjæle hund

Pernille Beckmann

Politi om chikanesag mod borgmester: "Det er en hastesag"

20211029-203353-L-8256x4635ma

Borgmester i chok efter flaskekast mod hus: Politiet vil hæve sikkerhed omkring mig

Drab Christiania

Mistænkt for skuddrab: Politiet efterlyser mand på damecykel


Region Hovedstaden


Forsiden lige nu

Se flere