Snevejret har ramt os: Her er de aflyste morgentog

Det ser ud til, at der kommer mest sne i vores område, siger TV 2 Vejrets meteorolog Peter Tanev. Flere tog aflyses fredag morgen.

Sneen er på vej i hovedstadsområdet. Foto: Torkil Adsersen / ScanpixDenmark

Snevejret har torsdag aften ramt TV 2 Lorrys område.

Og det vil fortsat sne det meste af aftenen og natten fra Køge og nordover.

- Der er en tendens til, at jo længere oppe i regionen, man kommer, desto mere sikkert er det, at det bliver sne. Længst mod syd kan det gå over i regn, siger TV 2 Vejrets meteorolog, Peter Tanev.

Der kommer en del sne i vores område – og det kulminerer ved 23-tiden, vurderer han.

- Lige nu ser det faktisk ud til, at det er i Lorrys område, der kommer mest sne. Omkring 15-20 cm. Det kan godt være, det bliver noget vådt noget her i starten, men i løbet af aftenen og nattetimerne falder temperaturen, og det betyder, at der ud på natten er en ny risiko for, at der kan komme snefygning, siger han.

Læs også Sådan rammer sneen i hovedstadsområdet

Flere tog er aflyst fredag morgen

Snevejret topper ved 22-tiden, og først ved 3-4-tiden holder det op med at sne.

Fredag morgen kommer den til at stå på frostvejr og spejlblanke veje. Det vil sikkert tage længere at komme på arbejde, og det vil ganske sikkert få konsekvenser for den kollektive trafik fredag morgen.

Banedanmark fortæller torsdag aften, at man har besluttet at reducere antallet af tog på skinnerne fra tidligt fredag morgen til klokken cirka 10. Det sker for at forebygge et større trafikalt kaos.

- Vi følger vejrsituationen tæt, og skulle det vise sig, at snemængderne allerede fra i aften giver forsinkelser eller aflysninger, bliver dette meldt hurtigst muligt ud, siger Søren Boysen, der er teknisk direktør i Banedanmark.

Ifølge DSB vil der køre færre tog og ske ændringer på følgende strækninger fredag morgen: 

  • Kystbanen: Myldretidstogene kører ikke om morgenen
  • Østerport - Ringsted: Færre regionaltog mellem de to stationer
  • København H - Nykøbing F/Rødby F: Enkelte aflysninger
  • København H - Holbæk - Kalundborg: Myldretidstogene kører ikke om morgenen

Tøvejr i weekenden 

Banedanmark tager forbehold for yderligere aflysninger afhængigt af omfanget af problemer, som snefaldet måtte give. Og man opfordrer under alle omstændigheder de rejsende til at tage hjemmefra i god tid og holde sig orienteret via Rejseplanen.

S-togsdriften i og omkring København forventes ikke at blive påvirket af sneen.

Resten af fredagen byder ifølge Peter Tanev på sol, og i weekenden bliver det også tøvejr, så det er først på fredagen, man skal nyde sneen og tage på kælkebakken. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik