Snevejr: Få trafikuheld i Nordsjælland

Kun få uheld i Nordsjælland, men politiet bekymret over sort is.

De voldsomme mængder af sne på vejene får bilisterne til at køre fornuftigt i Nordsjælland, hvor politiet kun har fået meldinger om uheld med mindre materielle skader - og ingen tilskadekomne.

Det oplyser Nordsjællands Politis vagtchef Søren Bjarnestad til Frederiksborg Amts Avis.

- Det hvide pulver gør, at folk kører efter forholdene. Vi kom lidt pludseligt fra et mildt efterår til skarp vinter i løbet af få timer i aftes. Men med det samme, når det bliver hvidt, kører bilisterne langsommere, fordi de kan se det, siger Søren Bjørnestad til Frederiksborg Amts Avis.

Han tilføjer, at der kun er tale om småuheld og siger, at bilisterne godt kan vove sig ud søndag eftermiddag, hvis de tager nogle forholdsregler.

- Med den fornødne forsigtighed kan det godt lade sig gøre. Det er vigtigt at have gode dæk - vinterdæk - og gode bremser, og at man sørger for at holde ruderne fri for sne. Det er lige så vigtigt at holde ruderne rene, som at alt andet virker på bilen, siger vagtchefen til Frederiksborg Amts Avis.

Fænomenet 'sort is' er det næste scenarie, som politiet forbereder sig på. Det sker i samarbejde med Vejdirektoratet og DMI, der har varslet frostvejr natten til mandag.

- Når der ligger så meget sne, kan udfordringen blive, at der kommer smeltesøer. Det har betydning for aquaplanning, og hvis der lige om lidt bliver minus 10 grader, bliver det skøjtende glat, og det kan du ikke engang salte dig ud af, siger vagtchefen til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

20200308-141521-A-1920x1280we

Trafikeret motorvej skal have maksimal hastighed på 90 kilometer i timen, mener myndighed

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere