Sne på vej: DSB er klar forlyder det

Der er varslet masser af kulde og nogen sne og det skal ikke komme bag på DSB og Banedanmark, skriver Statsbanerne i en pressemeddelelse.

- Vi er godt forberedte på kulde og sne, også selv om det er efterhånden er nogle år siden, at vintervejret for alvor har generet togdriften. Der kan dog opstå situationer, hvor vejret er så slemt, at der vil komme forsinkelser, eller hvor det vil være nødvendigt at reducere i togdriften for at sikre den bedst mulige togtrafik, siger Jens Jørgen Hansen, trafikchef i Banedanmark.

Der er beredskab hele vinteren - men hvor stor en indsats, der bliver behov for, afhænger naturligvis af, hvordan vejret udvikler sig.

- Skulle det komme til forsinkelser og aflysninger på grund af vejret, har vi fuldt fokus på at få passagererne så godt frem som muligt og sikre en hurtig og troværdig trafikinformation, siger Jens Jørgen Hansen, trafikchef i Banedanmark.

Sneposer, sneplove og varme sporskifter

En af de vigtigste opgaver, når vinteren viser tænder, er at holde de omkring 4000 sporskifter fri for sne.

De fleste er elopvarmet og har egen tænd/sluk-funktion, men vejret kan dog blive så slemt, at det ikke er nok.

Banedanmark og DSB er i løbende kontakt med DMI. Varsles der dårligt vejr, ligger der planer klar for, hvordan trafikken kan afvikles bedst muligt, når der ikke er de samme muligheder for krydsninger og overhalinger.

Og så vil ændringerne i trafikken blive varslet så hurtigt som muligt, så passagererne kan nå at ændre deres rejseplaner, hvis deres tog eksempelvis bliver aflyst.

- Under en snestorm er fremkommeligheden for alle former for trafik begrænset, og vi minimerer risikoen for, at togene holder i kø på skinnerne ved at køre færre men større tog. Vi varsler sådanne ændringer senest en dag i forvejen og anbefaler kunderne at holde sig orienteret på Rejseplanen og i DSB App, siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef i DSB.

Se dagens vejrudsigt i videoen.