Sne og slud kan drille ferietrafikken

Mens bilisterne skal passe på snefygning og glatte veje, så skal pendlere i tog tjekke rejseplanen oftere. Man frygter problemer på Sjælland.

Foto: Torkil Adsersen / Ritzau Scanpix

Mange skolebørn holder vinterferie i den kommende uge, og ferie er ofte lig med ekstra travlhed på vejene.

Det virker til at blive et rimelig heftigt døgn

Frank Nielsen, DMI

Men det er altså ikke fordi, at der er flere biler på vejene, at man skal frygte forsinkelser i weekenden, oplyser man ved Vejdirektoratets Trafikcenter. 

- Trafikken ventes at blive spredt over en længere periode, så ligesom tidligere år forventer vi ikke de store forsinkelser i skolernes vinterferie, lyder det her fra Nicholas Petersson.

Til gengæld er man anderledes pessimistisk hos Danmarks Meteorologiske Institut, hvor man ikke tæller biler men skyer på himlen. 

Læs også Politi, brandvæsen og kommune advarer: Kom ikke på glatis

DMI: Forvent problemer i nordlige og østlige egne

Frank Nielsen, DMI's vagthavende meteorolog, forudser, at særligt søndagens vejr kan gå hen at drille bilisterne.

Fra søndag til mandag morgen er der nemlig et vejrskifte på vej.

- Først blæser det op til kuling fra sydøst og øst, og der kan komme noget sne, som så går over i noget slud og regn. Måske kan der være vindstød af stormstyrke på vestkysten.

- Det virker til at blive et rimelig heftigt døgn, hvor især den nordlige og østlige del af landet kan få problemer med trafikken søndag.

Hvis det bliver koldt nok, er der i hvert fald en risiko for snefygning, siger han. 

I store dele af landet vil det sne søndag formiddag. Foto: TV 2 Vejret

Manglende tog giver aflysninger

Og rejser man med tog i vinterferien, er det især problemer med manglende lokomotiver på Sjælland, som kan påvirke togturen, fortæller informationschef i DSB Tony Bispeskov:

- Status på de 33 ME-lokomotiver, som trækker vores dobbeltdækkervogne, er, at ét lokomotiv er tilbage i drift, og gradvist vil der komme flere og flere tilbage.

 - Men vi er stadig i en situation, hvor det påvirker trafikken. Især på Sjælland på strækningen mellem Kalundborg og København og Nykøbing F. og København, altså henholdsvis Nordvestbanen og Sydbanen.

- Rejseplanen vil i den forbindelse være opdateret med de aflysninger, der måtte være, siger Tony Bispeskov.

Fredag før ferien var der ligeledes problemer ved regionaltogene fra Københavns Hovedbanegård. Aflysninger og forsinkelser medførte for lidt plads til de mange passagerer, der gerne ville hjem på vinterferie. Foto: TV 2 Lorry

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik