Sne-event fik 1,7 millioner af regionen: Nu er pengene væk

Copenhagen Winter Games lokkede med vilde ski- og snowboardkonkurrencer samt koncerter. Men arrangørerne gik konkurs, og nu er pengene væk.

Flere millioner kroner er strømmet ind til det stort anlagte Copenhagen Winter Games, der lokkede med vilde ski- og snowboardingkonkurrencer og et imponerende koncert-setup. Men nu er pengene væk.

Det skulle alt sammen være begyndt i dag i B&W-hallerne. Men arrangørerne aflyste eventet den 24. oktober til stor skuffelse for utallige billetkøbere, der har betalt op mod 1000 kroner for deres billet til eventet.

Siden hen arrangørerne indgivet en konkursbegæring. Forklaringen fra Copenhagen Winter Games lyder på, at der er blevet solgt alt for få billetter, samt at der har været udfordringer på pengebeholdnings-siden

Det er på trods af offentlige tilskud på 2,8 millioner kroner, hvoraf 1,7 millioner kroner kommer fra Region Hovedstaden.

Regionen jagter pengene

Claus Bjørn Billehøj, der er direktør i Center for Regional Udvikling i Region Hovedstaden, mener at hele affæren er ”vildt ærgerlig”.

- Det ville have været et godt arrangement for København. Om vi får pengene tilbage eller ej, det må vi se på. Lige nu handler det om at finde ud af, hvad der er op og ned, og der er stadig nogle ting, vi skal have afklaret. Vi har den opfattelse, at vi har en bevillingsaftale, hvor der står, at hvis arrangementet ikke gennemføres, så skal vi have pengene igen. Nu må vi se, om det kan lade sig gøre. Det er det spor, vi følger, siger han til TV 2 Lorry.

Arrangør: Vi har gjort det godt nok

Region Hovedstaden skal dog ikke jagte pengene i konkursboet, da pengene er gået gennem Copenhill, som siden hen har givet dem videre til Copenhagen Winter Games.

På spørgsmålet om, hvad der er blevet af pengene, forklarer arrangør af Copenhagen Winter Games, Michael Fugmann:

- Vi har brugt omkring 4,2 millioner kroner på at opbygge dette store show, som vi var rigtig langt med. Vi havde både nået at bygge en rampe og fået produceret sne. Så hele venuet var mere eller mindre ved at blive etableret. Men da der kun er strømmet 2,8 millioner kroner ind, er det jo væsentligt mindre, end der er brugt, siger han til TV 2 Lorry.

Det lyder som om, at omkostningerne er løbet løbsk. Har du gjort dit arbejde godt nok?

- Vi synes bestemt, vi har gjort vores arbejde godt nok. Og jeg synes, at når vi ser tilbage, så gjorde vi alt, hvad vi overhovedet kunne gøre for at redde eventet og undgå en aflysning. Og der skal heller ikke herske nogen tvivl om, at aflysningen er det værste for alle parter – og specielt også os selv, som har arbejdet så meget for det her og drømt om at lave det her arrangement, siger Michael Fugmann.

Efter aflysningen af arrangementet har billetkøbere organiseret sig i en Facebook-gruppe, som lige nu har mere end flere hundrede medlemmer.