Snart sorterer halvdelen af hovedstadsområdet affald

Flere kommuner ønsker at sortere bioaffald fra andet affald. Godt halvdelen af hovedstadsområdet kommuner er nu med på vognen.

Det kræver ikke særlig meget, men kan give store miljømæssige gevinster, hvis man sorterer organisk affald fra andet affald i hverdagen.

Den opfattelse har de i hvert fald i EU, der for nylig vedtog at det fra 2023 bliver et krav med separat indsamling af organisk affald fra husholdningerne.

Ved at sortere affaldet bliver det muligt at genanvende bioaffaldet, både til brændstof og til at lede næringsstofferne tilbage i jorden.

Herhjemme er antallet af kommuner, der sorterer organisk affald fra andet affald på vej op.

På mandag mødes politikerne i Helsingør Byråd, og her planlægger de at vedtage en ny affaldsordning med sortering. Dermed bliver Helsingør den 15. kommune i hovedstadsområdet der sorterer affald ud af 34.

- Tilbage i 2014 besluttede vi os for at blive langt bedre til genanvendelse og sortering af vores affald, og nu har vi så et konkret forslag om, hvordan vi skal gøre det, og hvordan det skal ske. Og jeg glæder mig bare, til det bliver stemt igennem, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær til TV 2 Lorry.

På kortet herunder kan du se hvilke af kommunerne i hovedstadsområdet der sorterer affald.

14 af kommunerne i vores område sorterer i dag affald. På mandag vedtager byrådet i Helsingør at gøre kommunen til den 15. på listen.
14 af kommunerne i vores område sorterer i dag affald. På mandag vedtager byrådet i Helsingør at gøre kommunen til den 15. på listen.
Foto: Mia Cassens - TV 2 Lorry
Kort nyt

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Lynetteholm

playSkåne med hård kritik af Lynetteholm: Frygter store naturødelæggelser

Britta

galleryKvinde fra Gentofte i front for global dyre-velfærdsorganisation

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere