Snart lukker Københavns største vaccinationscenter

De sidste coronavaccinationer bliver givet i Øksnehallen i København den 23. januar 2022.

I seks uger har borgere kunne gå ind i Øksnehallen, rulle ærmet op og få et vaccineskud mod corona.

Men på søndag er det slut. 

Her bliver den sidste coronavaccination nemlig givet i Øksnehallen på Halmtorvet i København.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Øksnehallen har ad flere omgange fungeret som vaccinationscenter.

Seneste genåbnede hallen i december, da Danmark i forbindelse med udbredelsen af Omikron-varianten skruede op for vaccinationsindsatsen.

- Vi skulle vaccinere rigtig mange borgere inden jul, hvor der virkelig var tryk på for at få givet 3. stik og vaccinere børn, siger Helene Bliddal Døssing, der er vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Derfor var det en uvurderlig hjælp, at Øksnehallen i samarbejde med deres kunder var villige til at flytte en række arrangementer og igen beredvilligt stillede lokaler til rådighed for vaccinationsindsatsen.

4. stik til udvalgte grupper

Siden december er der blevet vaccineret fra tidlig morgen til sen aften i Øksnehallen. Lige nu oplever man dog ikke det samme pres på vaccinationsindsatsen, som man gjorde omkring juletid.

Alligevel skal regionen fortsat kunne tilbyde mange stik.

- I Region Hovedstaden er 87 procent af de inviterede til revaccination enten blevet vaccineret eller har booket tid til det, mens 43 procent af børnene mellem 5-11 år har fået 1. vaccination eller booket tid.

- I næste uge inviteres udvalgte grupper til 4. stik, og derfor skal vi fortsat kunne vaccinere mange dagligt og være klar, hvis situationen ændrer sig, som vi har set det flere gange undervejs i de to år, hvor vi har kendt til corona, siger Helene Bliddal Døssing.

Vil undgå flyttekaos

Region Hovedstaden aftale om at bruge Øksnehallen til vaccinationscenter løb oprindeligt frem til den 7. marts 2022.

Dog ville regionen være nødt til at indlægge en kort pause, da Øksnehallen selv skulle bruge lokalerne i forbindelse med et arrangement.

For at undgå at rykke ind og ud, har regionen dog valgt at rykke ud af vaccinationscentret efter den 23. januar. 

Region Hovedstaden oplyser, at borgere, som har booket tid til vaccination i Øksnehallen efter den 23. januar, enten vil blive kontaktet via e-Boks eller på anden vis, så man har mulighed for at booke en ny tid på vacciner.dk.

Hvad undrer du dig over?