Snart kan du ikke få penge tilbage for dit ubrugte klippekort

Gennem årtier har brugere af den offentlige trafik brugt klippekort, når der skulle rejses fra A til B. Det er slut - og snart er chancen for at få penge tilbage for ubrugte klip også slut.

Klippekortene kan ikke længere anvendes - men du kan få pengene tilbage for dem kort tid endnu Foto: Steffen Ortmann / Ritzau Scanpix

'Klo-klum'.

Måske kan du endnu huske den velkendte lyd af klippekorts-maskinens velkendte hakken, når stemplet skulle sættes, og en lille-bitte del af dit klippekort havnede på bunden af maskinen.

Læs også Vidste du det: Om lidt stiger priserne på tog, bus og metro

Det gammeldags klippekort er allerede fortid i både Region Hovedstaden, hvor Rejsekort og det digitale klippekort er den nye løsning. 

Men de gamle zoneklippekort er fortsat i omløb, og hvis du har et kort med ubrugte klip i skuffen, så kan du fortsat få pengene tilbage.

Der er dog kun få dage til, at man ikke længere kan gøre sig håb om at få de spildte penge tilbage. Den service ydes nemlig kun frem til 8. februar, hvorefter papkortet til Region Hovedstadens offentlige trafik er både ubrugeligt og ingen penge værd. 

Læs også Letbane har skabt stor debat: Nu har Lyngby truffet beslutning

Læs hvordan ved at klikke her.

Refundering af DSB-klippekort fortsat muligt

Brænder du derimod inde med et klippekort, der er udstedt af DSB til længere rejser med eksempelvis regional- eller intercitytog er der fortsat mulighed for at få kronerne tilbage i lommen.

Her yder DSB-returservice helt indtil 16. august 2019, hvilket du kan læse mere om her. 

Læs også Efter seks års metrobyggeri: Nu væltes hegnet om prominent plads

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik