Smart løsning: Ældre får fast læge på plejehjemmet

En ny aftale sikre, at de ældre fremover kan møde den samme læge på samtlige plejecentre i Region Hovedstaden.

Fremover vil Region Hovedstadens ældre bliver tilbudt at vælge en læge, der er fast tilknyttet plejecenteret. Samtidig yder den fasttilknyttede læge generel sundhedsfaglig rådgivning til personalet på plejecenteret.

Det er trygt for de ældre at møde den samme læge, og samtidig er det nemmere for lægen at give en god sundhedsfaglig service, når man kender patienten fra tidligere.

-Jeg er meget glad for, at vi har indgået aftale om fast tilknyttede læger på plejecentrene. Aftalen vil give lægerne bedre rammer for at hjælpe borgerne på plejecentrene, og vil også sikre et godt samarbejde mellem lægen og plejecenterpersonalet,- siger Flemming Skovsgaard, formand for PLO-Hovedstaden og medlem af Praksisplanudvalget.

Aftalen vil medføre en betydelig forenkling af samarbejdet mellem almen praksis og plejecentrene i Region Hovedstaden.

- Vores plejehjem kan i dag risikere at have helt op til 40 forskellige læger tilknyttet. Det antal bliver reduceret betydeligt med aftalen, og det skaber en øget tryghed for borgerne. Det tættere samarbejde mellem læger og plejehjem vil samtidig give os en bedre mulighed for at forebygge indlæggelser og skabe et mere sammenhængende forløb for borgerne, - siger Ninna Thomsen (SF), Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune og medlem af Praksisplanudvalget.

Aftalen er en udmøntning af et initiativ fra PLO, Staten, Danske Regioner og KL om at tilknytte faste læger til plejecentre.

Den regionale udmøntning af aftalen i hovedstadsregionen er underskrevet af PLO-Hovedstaden, Region Hovedstaden og kommunerne i regionen den 30. september 2016.

- Det er en rigtig god aftale, som understreger, at vi kan samarbejde regionalt med fokus på borgernes behov. Jeg håber, at aftalen vil være med til at bane vej for andre regionale aftaler mellem kommuner, region og læger til fordel for borgerne i hovedstaden, - siger Per Seerup (S), formand for Praksisplanudvalget i Hovedstaden.  

Læs mere om aftalen

Ordningen om faste læger tilknyttet plejecentre består af to elementer:

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere