Skole i pengenød søger sponsorer

Nedskæringerne på skoleområdet i Hillerød får nu skolebestyrelsen på Ålholmskolen til at søge alternativ økonomisk støtte, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: Lorry

Skolebestyrelsen vil blandt andet undersøge, om skolen kan få sponsoreret undervisningsmidler eller udflugter fra private firmaer eller privatpersoner.

- Man kan godt trække sponsorer ind for at putte flødeslum på lagkagen. Men nu er grundydelsen fra kommunen ikke nok. Før var det rart. Nu er det nødvendigt, siger formand for bestyrelsen, Niels Jørgen Bagger.

Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) understregede tidligere i år, at det er op til kommunerne selv, om man accepterer private sponsorater.

En undersøgelse fra Danmarks Lærerforening sidste år viste, at mere end hver femte skole inden for de seneste tre år havde modtaget sponsorstøtte fra private firmaer. Sponsoraterne dækker for eksempel over legestativer, legetøj eller undervisningsmidler.

Til gengæld slår loven fast, at forældre ikke må opkræves penge til undervisningen.

Det er man også klar over i Hillerød Kommunes skoleafdeling. Men det er helt i orden, at Ålholmskolen får midler fra private firmaer.

- Så længe, man holder sig inden for reglerne, er det okay, siger Hanne Frederiksen, sektionsleder for skoleafdelingen.

For eksempel er det svært at forsvare et stort firmaskilt på en ny bygning, firmalogoer på nye bøger og sponsoreret undervisning eller udflugter, der ikke har faglig relevans.

Næstformand i organisationen Skolelederne, Claus Hjortdal, kender til mange skoler, der har fået sponsoreret legeredskaber.

Men det er en balancegang, når man skal vælge, hvad man vil modtage fra et firma. Mange gange kan der med et sponsorat også følge et krav med om en medindflydelse, advarer Claus Hjortdal.

- Så kommer der pludselig andre interesser ind. Økonomiske interesser for eksempel, og så binder man sig på den måde og sælger sin faglige fundering, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik