SKAT: Nu kan du se årsopgørelsen

Skal du have penge tilbage eller skylder du stadig skattefar stakater? Se din årsopgørelse nu - eller når du slipper igennem kø-systemet.

Bliver det sommerferie med ekstra meget på lommen i år, eller skal du leve af pasta med ketcup hele sommeren?

Tusindvis af danskere sidder lige nu i kø på SKATs hjemmeside, for selvom man først officielt kan tjekke årsopgørelsen på mandag, så har SKAT altså valgt at åbne for test af årsopgørelsen allerede nu.

- Vi er allerede nu klar til at afprøve brugen af systemerne og har derfor valgt at åbne før planlagt for de mange interesserede borgere. Vi bruger weekenden på at sikre, at alt virker som det skal og for at få finjusteret vores systemer. Da vi bruger weekenden som testperiode, kan borgerne måske opleve, at systemet kommer til at køre ustabilt, siger Claus Middelboe Andersen, der er underdirektør for IT i SKAT i en pressemeddelelse.

Hvis du er ved at dø af spænding, må du dog væbne dig med tålmodighed, køen er nemlig lang. En kø-funktion skal sikre, at der ikke lukkes flere ind ad gangen, end systemerne kan håndtere. Når man logger ind, får man oplyst, hvornår man kan forvente at komme igennem.

Få svar i weekenden
Årsopgørelsen giver anledning til mange spørgsmål. Generelle spørgsmål kan borgerne i år få svar på allerede fra weekenden på sociale medier.

- På både Facebook og Twitter kan man stille spørgsmål til os på det tidspunkt, som passer én bedst. Som noget nyt sidder vi i år klar ved tasterne og besvarer generelle spørgsmål både lørdag og søndag, fortæller Jørgen Wissing Jensen, der er kontorchef i SKAT.

SKAT sidder klar på Facebook og Twitter både lørdag og søndag fra kl. 10 - 16.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere