Sjællandske køreskole-elever tvinges til prøve på Fyn

Ventetiderne til en køreprøve på Sjælland er nu så lange, at kørelærerne er begyndt at bestille tider på Fyn.

Formanden for Dansk Kørelærer-Union René Arnt raser over de forringede vilkår for de sjællandske kørekortselever, som har stået på gennem en længere periode, og som nu ser ud til at sprede sig til resten af landet.

Ventetiden er nemlig nu så lang, at sjællandske kørelærere booker tider på Fyn til deres elever.

- Jeg har været kørelærer i 28 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg har oplevet ventetider stort set hvert år, men den her situation, vi står i nu, er helt grotesk. Det er helt utilstedeligt, at borgerne i dette land ikke kan få deres kørekort, siger han til TV 2 Lorry.

Han påpeger, at problemet har rod i København.

- Problemet udspringer fra Københavns Politi, fordi de ikke kan eller vil løse den her opgave. Det har spredt sig som ringe til hele Sjælland, og nu er det også begyndt at sprede sig vestpå til fynske og jyske politikredse, så det er ved at være et landsdækkende problem, at man ikke kan holde de ventetider, som Rigspolitiet og Justitsministeriet har udstukket, siger René Arnt.

- Vores kollegaer på Fyn er stiktossede, for pludselig er der ikke nok prøver til dem, og så bevæger de sig også vestpå, og sådan kan det blive ved, til man når Vestkysten, og der ikke er flere politikredse tilbage, siger han.

Ifølge DR Sjælland ligger ventetiden på at komme til praktisk køreprøve på omkring 6 uger, men landsformanden mener ikke, at man reelt kan sige, hvor lang ventetiden er.

Rigspolitiet arbejder med en planlægningshorisont på fire uger, hvor de lægger prøver ud, som i løbet af ingen tid bliver booket, og mange når slet ikke at få en tid til deres elever.

- Det er ligesom, når Bruce Springsteen spiller i Parken, så går der 10-15 sekunder, så er der udsolgt. Hvor mange elever, der ikke fik køreprøver, er der ikke nogen der ved, ligesom man heller ikke kan se, hvor mange der ville have billet til Springsteen, siger René Arnt.

Han mener, at politiet hemmeligholder den reelle ventetid ved ikke at frigive prøver længere frem i tiden.

- Hvis man princippet kunne booke tider frem til jul, så ville vi kunne se, hvornår der ville begynde at være ledige pladser, foreslår han.

Dansk Kørelærer-Union kræver, at der sker politisk handling på problemet. Og på Christiansborg bliver der måske snart gjort noget ved problemet, skriver DR Sjælland.

Torsdag skal Dansk Kørelærer-Union til møde hos transportudvalget, og justitsminister Søren Pape Poulsen, kons., har for nyligt modtaget en endnu ikke offentliggjort redegørelse fra Rigspolitiet med forslag til, hvordan de lange ventetider på en køreprøve kan løses.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere