Sirener afprøves kl. 12.00

Selv i en moderne tid, hvor de fleste kan læse sms'er og holde sig orienteret via tv og internet, så er det bedst at alarmere befolkningen med sirener.

Medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen, arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Derfor kan størstedelen af danskerne høre Beredskabsstyrelsens sirener, når de bliver testet den første onsdag i maj klokken 12.

- Vi supplerer vores beredskab med vores aftaler med DR og TV2, som er rigtig gode til at videregive vores meddelelser. Vi bruger også Twitter og Facebook og politiet varsler også mobilt. Men sirenerne er et ægte diversitet-system, som virker, lige meget om der er radio eller strøm, forklarer it-chef hos Beredskabsstyrelsen, Henrik Andersen.

Der findes 1078 sirener i Danmark, som når ud til 80 procent af befolkningen. Alle sirener er sat op i byer, hvor der minimum bor 1000 mennesker. I 2013 blev sirenerne brugt 16 gange.

- Når signalerne bliver brugt, så er det ikke ligesom den årlige prøve, hvor sirenerne lyder i hele landet på en gang. Der bliver sat 2 eller 3 i gang i det område, hvor befolkningen skal alarmeres, fortæller Henrik Andersen.

Høres sirenerne fire gange i løbet af 45 sekunder, betyder det, at der er fare på færde og man skal gå indenfor og lukke døre og vinduer samt tænde for DR eller TV2.

Når man hører en lang tone, der varer 45 sekunder, så er faren ovre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik