Shopping: Black Friday slog alle rekorder

Forbrugerne var i fredags iført de rigtig store spendérbukser. Tilbudsdagen Black Friday satte ny rekord i år.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

En-milliard-nihundrede-treogfirstusind millioner kroner eller 1.983.000.000.

Så mange penge hev forbrugerne op af lommer til Sort Fredag. Dermed har danskerne sat ny forbrugsrekord ved dette års Black Friday, hvor dankortene glødede. Dankortomsætningen nåede næsten to milliarder kroner, og det er hele 29 procent højere end ved sidste års Black Friday.

Black Friday slog julehandlen

Dankortomsætningen fra i fredags ligger 13 pct. højere end den hidtidige dagsrekord, der blev sat under sidste års julehandel. Ved sidste års julehandel den 22. december lå dankortomsætningen på 1.750 millioner kroner.

Så Selvom brugere på TV 2 Lorrys facebookside har givet udtryk for ikke at bakke op om shoppe-dagen, så har rigtig mange alligevel taget dagen til sig.

- Black Friday overgik alle forventninger. Selv om vi regnede med en klar stigning fra sidste år, er det ret utroligt, at den stryger så suverænt ind som den største handelsdag nogensinde, siger Martin Barfoed, der er politisk konsulent hos Dansk Erhverv til Ritzau.

Betalingsselskabet Nets' opgørelse viser, at det var fra klokken 15 til 17, at der blev brugt flest penge.

- Også på nettet var der travlt, og antallet af betalinger lå allerede tidligt på morgenen meget højere, end de normalt gør på den tid af døgnet, siger Jeppe Juul-Andersen, der er ansvarlig for dankort hos Nets.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik