Se, om du risikerer at få en grusgrav som nabo

En stribe områder i Region Hovedstaden risikerer at skulle forvandles til grusgrave. Her kan du se, hvilke områder, der er i spil.

Der skal reserveres flere nye områder til kommende grusgrave Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Region Hovedstaden er lige nu i gang med en proces, hvor de udpeger de områder, der i en kommende råstofplan skal udlægges som enten interesseområde eller graveområde.

Den endelige beslutning om, hvilke områder der skal udpeges, bliver taget i foråret 2020.

Herunder kan du se landkort med de arealer, der er lagt op til at blive reserveret af Region Hovedstaden i en kommende råstofplan.

Sådan læser du kortene.

”Graveområder” = områder, hvor man har fundet relevante råstoffer, og lodsejere kan derfor søge om, at få lov til at indvinde råstoffer.

 

”Interesseområder” = områder, hvor det skal undersøges, om der er relevante råstoffer, som lodsejere kan søge om bliver udvundet.

Allerød Kommune. Forslag til nyt graveområde ved Stålhøjgård.

Se mere her: 

Egedal Kommune. Forslag til nyt graveområde ved Søsum og forslag til udvidelse af eksisterende graveområde L2 Ledøje Vest

Se mere her: 

Fredensborg Kommune. Forslag til nyt interesseområde ved Lille Toelt og Store Fælled. Interesseområdet ved Store Fælled er i august blevet fjernet fra planen igen.

Se mere her: 

Frederikssund Kommune. Forslag til nyt graveområde ved Bonderup, Grønlien, Rørbæk, Krogstrup, Onsved og Landerslev Vest samt forslag til udvidelse af eksisterende graveområde ved D4 Lyngerup. I foråret blev det foreslået at der også skulle være et nyt graveområde ved Græse Bakkeby, men det blev droppet igen i august, ligesom det blev besluttet at gøre de nye graveområder ved Bonderup og Rørbæk mindre.

Se mere her: 

Furesø Kommune. Forslag til nyt interesseområde i Bregnerød.I slutningen af august besluttede regionen, at fjerne det sydligste hjørne af det mulige interesseområde, så det der ligger allertættest på bebyggelse ikke længere er en del af planen.

Se mere her: 

Gribskov Kommune: Forslag til nyt graveområde i Dronningmølle, forslag til udvidelse af graveområde B2 Ammendrup og forslag til nyt interesseområde ved Laugø.I slutningen af august vedtog regionen helt at droppe både interesseområde og graveområde ved Dronningmølle.

Se mere her: 

Halsnæs Kommune. Forslag til nyt graveområde ved Ølsted.

Se mere her: 

Helsingør Kommune. Forslag til udvidelse af graveområde A1 Bøtterup og forslag til nyt interesseområde ved Horserød.

Se mere her: 

Hillerød Kommune. Forslag til nyt graveområde ved Skævinge og forslag til nyt interesseområde ved Uvelse. Det nye interesseområde ved Uvelse er i slutningen af august blevet droppet igen.

Se mere her: 

Høje-Taastrup Kommune. Forslag til udvidelse af graveområde J5 Hedeland.\t

Se mere her: 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik