Se listen: Så venlig er din kommune over for virksomheder

En ny undersøgelse fra Dansk Industri (DI) viser, at mange kommuner i hovedstadsområdet klarer sig skidt, når det kommer til at hjælpe deres virksomheder.

Hvor god er din kommune, når det kommer til at hjælpe lokale virksomheder med eksempelvis arbejdskraft? Og hvor hurtige er de, når det kommer til sagsbehandling?

Det - og meget mere - har Dansk Industri (DI) nu for 12. år i træk undersøgt, og de deltagende kommuner fra hele landet er herefter blevet rangeret fra et til 93. Både i en samlet placering, men også i de ti kategorier, de er blevet bedømt på. 

Nederst i artiklen kan du se, hvordan din kommune har klaret sig. 

Fakta om undersøgelsen

Hovedstadsområdet i bund

Tager man et kig på listen, er kun et fåtal af kommunerne i hovedstadsområdet at finde i toppen. Faktisk skal man helt ned på 14. pladsen for at finde den første repræsentant fra vores sendeområde.

 Og spørger man formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen, skaber det bekymring. 

- Jeg tror, nogle kommuner har taget erhvervslivet for givet. Man har måske haft gode intentioner, men har ikke formået at få et godt samarbejde med erhvervslivet ført ud i livet.

Det er dog langt fra nyt, at kommunerne i hovedstadsområdet ligger lavt placeret i DI's årlige undersøgelse. 

I 2016 var Albertslund eksempelvis at finde nederst på listen, mens Københavns Kommune sidste år landede på en samlet 84. plads.

De fem mindst erhvervsvenlige kommuner i hovedstadsområdet

Gode takter

Selvom det overordnet ser skidt ud i vores sendeområde, så er der alligevel enkelte kommuner, der klarer sig godt. Bedst placeret har vi Ballerup Kommune, der har kæmpet sig op på en 14. plads.

Det til trods for at de ved sidste års undersøgelse var 30 pladser længere nede på listen.

De fem mest erhvervsvenlige kommuner i hovedstadsområdet

- Det må vi tage hatten af for. Det viser, at de indsatser, de har gjort, virker, siger Peter Lanng Nielsen.

Han påpeger blandt andet, at Ballerup Kommune har været gode til at skabe samarbejde på tværs af virksomheder og uddannelsessteder. Derudover har de også formået at få ledige i arbejde - netop gennem virksomhedssamarbejde.

Derfor mener han også, at løsningen på hovedstadsområdets problemer, når det kommer til erhvervsvenlighed, ligger lige for.

- Svaret til de andre kommuner er: Se, hvad de gode kommuner har gjort og tag ved lære af dem, siger Peter Lanng Nielsen. 

I tabellen herunder kan du se, hvordan din kommune har klaret sig.