Se listen: Her er jobvækst størst i hovedstadsområdet

Der er stor forskel på kommunerne i hovedstadsområdet, når det kommer til udviklingen i den private beskæftigelse. Det viser en ny opgørelse.

Udviklingen i den private beskæftigelse i hovedstadsområdet viser store forskelle de enkelte kommuner imellem. I topppen placerer Gladsaxe Kommune sig med en vækst i antallet af private arbejdsarbejdspladser på 31 procent i perioden 2011 til 2016. Det svarer til en stigning på næsten 7.000 nye arbejdspladser.

Omvendt ligger Glostrup- og Rødovre Kommune i bunden med et tab på 3 procent i antallet af private arbejdspladser i samme periode. Det viser en ny opgørelse fra Djøf, der baserer sig på tal fra Danmarks Statistiks lønmodtagerregister fra 2016.

quote Varig vækst i en kommune er helt uundgåeligt afhængig af antallet af private job, der bliver skabt.

Henrik Funder, formand for Djøf Privat

I Region Hovedstaden har der samlet været en fremgang på 7,5 procent.

- Selv om det generelt går godt for dansk økonomi og beskæftigelse, er der meget store variationer mellem de enkelte kommuner og regioner. Varig vækst i en kommune er helt uundgåeligt afhængig af antallet af private job, der bliver skabt, siger formand for Djøf Privat, Henrik Funder, i en pressemeddelse.

Antallet af akademikere stiger også

Opgørelsen fra Djøf kigger også på udviklingen i antallet af akademikere ansat i den private sektor i hver kommune. Her er det Høje-Taastrup Kommune, som er i top med en vækst på 86 procent fra 2011 til 2016. Gladsaxe- og Frederiksberg Kommune følger skarpt efter med en fremgang på henholdsvis 63 og 55 procent.

quote E akademiker trækker job med sig til 4,5 nye medarbejdere – fortrinsvis faglærte og ufaglærte

Henrik Funder, formand for Djøf Privat

I hele Region Hovedstaden har væksten i antallet af medarbejdere med en lang videregående uddannelse været på 25 procent. Ifølge Djøf Privat, så er der også en sammenhæng mellem virksomheders udvikling og antallet af højtudannede medarbejdere. 

(Artiklen fortsætter under videoen)

De seneste fem år er antallet af arbejdspladser i kommunen vokset med mere end 8.000. Det er den største stigning i landet.

- Når virksomheder begynder at ansætte medarbejdere med en akademisk uddannelse til at styrke deres produkt- og forretningsudvikling, markedsføring, kundekontakt mv. kan vi se, at det har en positiv udvikling på væksten og beskæftigelsen. En akademiker trækker job med sig til 4,5 nye medarbejdere – fortrinsvis faglærte og ufaglærte, siger formand for Djøf Privat, Henrik Funder.

Sådan har antallet af privatansatte udviklet sig i din kommune:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere