Se kortet: Her er der flest og færrest lukkedage

Der er stor forskel på, hvor mange dage om året kommunernes daginstitutioner holder lukket.

Sommerferie, juleferie og påskeferie. Det er ikke altid lige nemt at få fri, når børnenes institutioner holder lukket uden for weekender og helligdage.

Og i nogle kommuner kan der være brug for ekstra fleksible arbejdspladser. Der er nemlig stor forskel på, hvor mange lukkedage kommunernes daginstitutioner holder om året. Det viser en opgørelse over kommunernes budgetterede lukkedage for 2016 fra Undervisningsministeriet. 

Hos TV 2 Lorry har vi sammenlignet antallet af lukkedage i daginstitutioner uden for weekender og helligdage i vores sendeområde. Og der er nogle kommuner, hvor forældrene i særlig grad er tvunget til at holde ferie på bestemte dage, hvis de vel og mærke ikke ønsker at sende deres barn i feriepasning i en anden institution.

Går dit barn i daginstitution i Stevns, er det oplagt at bruge dine feriedage i uge 29 og 42 samt dagene omkring jul, påske og Kristi Himmelfartsdag. Her holder kommunens institutioner nemlig lukket og er med sine 19 årlige lukkedage den kommune i sendeområdet, der oftest sender børnene på ferie. Det er knap 11 dage mere end gennemsnittet for hele sendeområdet.

Har du svært ved at holde fri på disse dage, eller ønsker du at bruge dine feriedage uden for højsæsonen, kan du overveje at flytte til nabokommunen Køge, hvor der kun er 4,2 lukkedage om året.

Den mest fleksible ordning finder du i Frederikssund, hvor kommunen, som den eneste i sendeområdet, for nylig har valgt kun at holde lukket i weekender og helligdage. Kommunen ønsker nemlig et mere tidssvarende pasningstilbud, der tager højde for forældrenes arbejdstider og andre udfordringer, som nutidens børnefamilier står overfor.

Læs også: Kommune dropper forhadte lukkedage

På kortet nedenfor kan du se, hvor mange lukkedage kommunernes institutioner i gennemsnit holder om året uden for weekender og helligdage.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere