Se hvor meget din kommune donerede til Kræftens Bekæmpelse

Landsindsamlingen er slut, og mere end 28.000 frivillige har hjulpet til. Her får du et overblik over indsamlingen i TV 2 Lorrys sendeområde.

På en dag, hvor Kræftens Bekæmpelse har været i hård konkurrence med det gode vejr og en landsdækkende affaldsindsamling har organisationen alligvel fået indsamlet lidt mere end 34 millioner kroner.

Blandt indsamlerne var en 91-årig mand fra Østerbro i København, som var dårligt gående og bad i stedet om en rute, hvor han kunne nøjes med at stå. Det blev til hele 3000 kroner i indsamlingsbøssen foran en butik.

quote Der er altid mange, der ikke er hjemme, men sådan er det. Næsten alle der åbner giver penge, og det er virkelig dejligt, siger Lisbeth Ellebæk, der i dag var indsamlingsleder fra Sydhavnen.

Lisbeth Ellebæk, Indsamlingsleder, Sydhavnen, Kræftens Bekæmpelse

- Det er gået rigtig godt. Det er vigtigt for os at gøre det til en dag, hvor folk hygger sig og taler om sagen. For os handler den her dag om nærvær og sammenhold. Der er altid mange, der ikke er hjemme, men sådan er det. Næsten alle der åbner giver penge, og det er virkelig dejligt, siger Lisbeth Ellebæk, der i dag var indsamlingsleder fra Sydhavnen.

En anden af indsamlingslederne var Luna Ørum, som i dag var med for første gang nogensinde.

- Det har været en rørende og spændende dag. Vi havde blandt andet to indsamlere gaden, der slet ikke talte dansk, og det synes jeg, var rigtig modigt. De havde en fantastisk dag, og kom hjem med et flot resultat, siger hun.

I Hovedstadsområdet følger de indsamlede belød tendensen på landsplan, hvor der er blevet samlet lidt mindre ind end sidste år. Det vækker dog ikke bekymring hos direktøren for Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen, som er meget glad for det flotte resultat.

quote - Der er grund til at kippe med flaget for danskernes hjælpsomhed og gavmildhed. Vi må nok sige, at vejret har været lige til den gode side, og mange mennesker har derfor ikke været hjemme.

Leif Vestergaard Pedersen, Direktør, Kræftens Bekæmpelse

- Der er grund til at kippe med flaget for danskernes hjælpsomhed og gavmildhed. Vi må nok sige, at vejret har været lige til den gode side, og mange mennesker har derfor ikke været hjemme.

 Indsamlingsdagen har også været i konkurrence med Danmarks Naturfredningsforening, der søndag har haft den årlige affaldsindsamling.

- Når Danmarks Naturfredningsforening samler affald, så trækker de nogle gange på de samme aktive mennesker, vi trækker på. Og de, der samler affald ind, er så ikke hjemme, når vi ringer på døren, og i det lys synes jeg det er fantastisk gået, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Til sammenligning med årets indsamlede beløb på 34, 1 million kroner blev der sidste år samlet hele 37,4 millioner kroner ind til Kræftens Bekæmpelse.

Indsamlig i 2017 fordelt på kommunerne i Hovedstadsområdet

Leif Vestergaard Pedersen forventer, at de 34,1 millioner kroner vil stige lidt de kommende dage, når folk, som ikke har været hjemme, kommer hjem og finder en besked fra Kræftens Bekæmpelse i postkassen.

De indsamlede støttekroner går hovedsageligt til forskning og støtte af patienter med kræft, og landsindsamlingen har fundet sted hvert år siden 1986.

Opdateres...

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere