Sandhedens time for ring 5

Folketinget skal i dag tage stilling til, om man vil aflive de 40 år gamle planer om en ring 5 motorvejsforbindelse fra Helsingør til Køge.

Foto: Ring 5

Et forslag, der reelt vil sætte en stopper for en ring 5-forbindelse fra Helsingør til Køge skal i dag til førstebehandling i Folketinget.

Her vil partiernes ordførere kommentere det beslutningsforslag som tidligere på året blev lagt frem af Enhedslisten, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Beslutningsforslaget lægger op til, at de 40 år gamle arealreservationer i den såkaldte ring 5-transportkorridor ophæves hele vejen fra Kokkedal til Køge, hvilket definitivt vil stoppe alle planer om en ny motorvej gennem Nordsjælland.

Samtidig vil det give de borgere, som bor inden for den én kilometer brede korridor en afklaring af deres situationen.

- Der tegner sig et flertal uden om regeringen i denne sag, siger Maria Reumert Gjerding fra Enhedslisten, der er forslagsstiller sammen med Mette Abildgaard og Martin Lidegaard, til Frederiksborg Amts Avis.

I Nordsjælland slynger transportkorridoren sig gennem Mølleådalen og naturparken mellem Farum og Slangerup og vil berøre 20 gamle landsbymiljøer. Mølleådalen er et Natura 2000-område og Store Dyrehave, der også er berørt, blev i sommer udpeget som UNESCO verdensarv på grund af de kongelige jagtstier.

Enhedslisten varsler, at det også kan komme på tale at stille forslag om at ophæve de arealreservationer, som forlænger ring 5 korridoren fra Kongevejen i Helsingør vest om byen op til Ålsgårde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik