Samråd om handicaphjælp: Monica håber på forbedring

Stifter af bevægelse for personer med handicap fulgte i dag med bag skærmen, da social- og ældreminister Astrid Krag (S) var kaldt i åbent samråd om kommunernes hjælp til personer med handicap.

Bag skærmen fra hjemmet i Kokkedal fulgte Monica Lylloff med, da der i eftermiddag var åbent samråd på Christiansborg om kommunernes hjælp til personer med handicap. Her svarede Social- og ældreminister Astrid Krag på spørgsmål fra udvalget.

Monica Lylloff er stifter af bevægelsen En million stemmer, der kæmper for bedre hjælp til personer med handicap. 

En bevægelse, der har opstillet et borgerforslag, der vil fjerne handicapområdet fra kommunerne, som ellers har haft det i deres ansvarsområdet de seneste 13 år. 

Borgerforslaget har i dag over 50.000 støtter. 

- Jeg håber at ministeren på en eller anden måde får afsløret, hvad hendes ambitioner er for det her område, siger Monica Lylloff.

- Det er ikke nok at forsøge at løse det ude i kommunerne. Den tid er forbi.

Historien om Nadia nævnt i samråd

Flere politikkere bragte TV 2 Lorrys dækning af handicappede Nadia Pedersen på banen. I en måned gik hun rundt med et brækket ben uden at hendes bosted opdagede det.

En af de politikere, der er chokeret over Nadias historie, er Kristian Hegaard fra Radikale Venstre. Han mener, at det ikke må være afgørende, at forældrene, som i Nadias tilfælde, er nødt til at gribe ind:

- Det må ikke være sådan, at det er ens ressourcer eller kontakter, der afgør om man får den rette hjælp. Det skal være personen handicap, der afgør det, siger han.

Under samrådet sagde han til ministeren:

- Jeg ser frem til at høre om ministeren vil være med til den forandring, der sikrer at mennesker med handicap får den rette hjælp. Vi skal have fejlprocenterne ned og retssikkerheden og fagligheden op.

VI mødte Kristian Hegaard (RV) efter samrådet
VI mødte Kristian Hegaard (RV) efter samrådet
Foto: Anna Clara Ingemann Hansen - TV 2 Lorry

Nyt partnerskab med KL

Fra Social- og ældreminister Astrid Krag lød det:

- Vi ved godt at der ikke findes snuptags-løsninger, fordi vi har siddet i forhandlingslokaler og prøvet at finde løsninger sammen, ikke én gang men mange gange.

Ministeren fortalte hertil at regeringen vil sætte handicap på dagsordenen i de kommende forhandlinger med Kommunernes Landsforening om kommuneøkonomiaftalen for 2022.

- Vi vil som noget nyt tage initiativ til et partnerskab med KL, Danske Handicaporganisationer og Dansk Socialrådgiverforening om tillid og retssikkerhed på handicapområdet, lød det fra Astrid Krag

Kristian Hegaard (RV) havde dog håbet på mere handling i dagens møde, og ser positivt på borgerforslaget fra En million stemmer, der vil rykke handicapområdet.

Tilbage hos Monica Lylloff står det klart, hvad hun håber for fremtiden:

- Der skal konkret handling til. Så jeg håber, at de øvrige partier presser på for det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere