Sag om forurenet vand når nye højder

En helt ny undersøgelse af den forurenede ejendom på Tujavej 11 i Køge viser, at det ikke som formodet »kun« er indeklimaet, der er forurenet med det kræftfremkaldende stof Tricloretylen.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Drikkevandet viser en forhøjet koncentration, der ligger 11 gange over den tilladte værdi, og det skræmmer ejerne, der siden 2006 har boet på adressen, hvor deres to yngste børn er født. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Det er slemt nok, at indeklimaet er forurenet, når vi har sovet og boet i huset. Men at drikkevandet også er forurenet, er fatalt. Det er en katastrofe. At drikke stoffet er tusinde gange værre end at indånde det.

Det er dokumenteret, at det kan give både lever- og bugspytkirtelkræft, siger Mikkel Bauer Kortegaard tydeligt bekymret.

Hos Region Sjælland erkender man fundet i drikkevandet, men forsikrer, at drikkevandsforureningen kun vedrører denne ene adresse på Tujavej.

Man venter i dag svar på endnu en prøve af vandet, der skal vise hvorvidt koncentrationen af det giftige stof er faldet, efter man har lukket 200 liter vand gennem ledningerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik