Sag om forurenet vand når nye højder

En helt ny undersøgelse af den forurenede ejendom på Tujavej 11 i Køge viser, at det ikke som formodet »kun« er indeklimaet, der er forurenet med det kræftfremkaldende stof Tricloretylen.

Drikkevandet viser en forhøjet koncentration, der ligger 11 gange over den tilladte værdi, og det skræmmer ejerne, der siden 2006 har boet på adressen, hvor deres to yngste børn er født. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Det er slemt nok, at indeklimaet er forurenet, når vi har sovet og boet i huset. Men at drikkevandet også er forurenet, er fatalt. Det er en katastrofe. At drikke stoffet er tusinde gange værre end at indånde det.

Det er dokumenteret, at det kan give både lever- og bugspytkirtelkræft, siger Mikkel Bauer Kortegaard tydeligt bekymret.

Hos Region Sjælland erkender man fundet i drikkevandet, men forsikrer, at drikkevandsforureningen kun vedrører denne ene adresse på Tujavej.

Man venter i dag svar på endnu en prøve af vandet, der skal vise hvorvidt koncentrationen af det giftige stof er faldet, efter man har lukket 200 liter vand gennem ledningerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere