Sæson for spritkørsel: Alkoholfrie drinks skal forhindre ulykker

Foto: Shutterstock

Sommer er lig med spirituskørsel. Der er nemlig næsten dobbelt så mange spritulykker i sommermånederne som om vinteren. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Derfor har 21 kommuner i hovedstadsområdet sammen med Rådet for Sikker Trafik startet kampagnen 'Klar til et pust?'.

Det skriver DR P4 København.

Læs også Shopping over Øresund: Alkohol til svenskere og slik til danskere

Kampagnen vil betyde, at politiet vil lave flere spritkontoller, og der vil være skilte langs vejene, som skal minde folk om faren ved spirituskørsel.

Michelle Laviolette, der er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik håber, at kampagnen vil for folk til at tænke sig mere om.

- Det kunne være rigtigt godt, hvis man allerede når man får skænket den første genstand tænker om det her er en aften, hvor man vil drikke, for så skal man finde en anden måde at komme hjem på imens jeg stadig er ædru eller skal jeg have bilen med hjem, fordi ellers bliver det alt for bøvlet i morgen, siger Michelle Laviolette til DR P4 København.

Læs også Ikke for børn: Coop trækker alkohol-is tilbage

I Helsingør Kommune går ekstra langt for at komme spirituskørslen til livs. Gitte Bagger, der er trafiksikkerhedsmedarbejder i kommunen fortæller, at man vil dele alkoholfrie drinks ud til Sankt Hans for at vise borgerne, hvordan man kan feste uden alkohol, hvis man kører bil.

- Vi vil gerne vise, at det ikke behøver at være så kedeligt at være den ædru chauffør, fortæller Gitte Bagger til DR P4 København.

TV 2 Lorry har spurgt en række personer, hvem, de tror, drikker og ryger mest:

21:43 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik