Sådan vil Sophie Hæstorp køre regionen de næste fire år

De næste fire år skal Sophie Hæstorp Andersen styre Region Hovedstaden. TV 2 Lorry har bedt hende om at sætte ord på sine visioner for regionen.

Jeg er rigtigt glad for, at jeg har fået fire år mere som regionsrådsformand i Region Hovedstaden. Det er en post, der forpligter.

Sammen med resten af Regionrådet har jeg ansvaret for at skabe rammerne for en god hverdag for dig, der bor og arbejder i hovedstadsregionen – og den opgave skal man gå til med en god portion ærefrygt.

quote Samfundet udvikler sig med rasende fart, og selvom vores region skal følge med udviklingen, skal vi også holde hovedet koldt og altid huske mennesket i midten af det hele.

Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Socialdemokratiet

Det gode liv kræver en region i vækst med sammenhængende infrastruktur og offentlige transporttilbud; hvor både miljø og erhvervslivet har gode forudsætninger og – måske det vigtigste – hvor vi arbejder for at skabe et mere menneskeligt sundhedsvæsen, som kan rumme hver enkelt af os. 

(Artiklen fortsætter under videoen)

Hør Sophie Hæstorps planer og ønsker for fremtiden her i videoen. 

Mere menneske

I de kommende fire år skal vi fortsætte udviklingen mod et mere menneskeligt sundhedsvæsen for alle; et sundhedsvæsen, som fokuserer på det, der giver mening for hver enkelt af os. 

Vi skal have et trygt sundhedsvæsen, som kan rumme os alle sammen. Her er et lille udpluk af de ting, jeg glæder mig rigtigt meget til at kaste mig over i de næste fire år.

  • Når du har brug for at komme på hospitalet, skal du have et sammenhængende behandlingsforløb, hvor den ene hånd ved, hvad den anden laver.
    IT-systemet Sundhedsplatformen er måske det største udviklingsprojekt i sundhedsvæsenets historie, som samler alle oplysninger om dig i ét system. Det skaber et bedre overblik over dit behandlingsforløb og sikrer, at du får den bedste behandling. Selvom alle hospitaler på Sjælland nu bruger Sundhedsplatformen, så har vi stadig et kæmpe arbejde foran os, så vi kan få fuldt udbytte af alle de muligheder, som Sundhedsplatformen kan tilbyde.
    Jeg ved godt, at det ikke er nemt – særligt for de mange medarbejdere, som kæmper med at få IT-systemerne til at fungere i deres travle dagligdag. Målet er, at det skal blive både nemmere og mere sikkert at være patient i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Det vil jeg kæmpe for.
     
  • Vi er alle sammen forskellige og har forskellige behov når vi kommer på hospitalet eller lever med en kronisk sygdom. Det skal vi i sundhedsvæsenet blive bedre til at imødekomme.
    Nogle har brug for jævnligt at tale med sundhedspersonalet ansigt-til-ansigt undervejs i et behandlingsforløb, mens andre helst vil være hjemme og kun møde op hvis det bydende nødvendigt. Nogle vil have besked mundligt - andre via mail eller sms. 
     
  • Med afskaffelsen af regeringens årlige 2% produktivitetskrav kan vi nu for alvor begynde at planlægge dit forløb med udgangspunkt i det, der giver mening for dig. Men det er en helt ny måde at tænke sundhedsvæsen på, der gør op med mantraet om, at vi kan måle tilfredshed og kvalitet i antallet af behandlinger, operationer og undersøgelser alene.
    Vi har allerede gjort os de første erfaringer på Bornholms Hospital og på Rigshospitalets Hjertecenter. Flere afdelinger følger i de kommende år. Målet er, at vi om fire år har et sundhedsvæsen, hvor tilfredsheden hos både patienter, pårørende og medarbejdere er højere end i dag, fordi vi gør det, der giver mening for hver vores behov og ønsker – fremfor rigide systemer. 
     
  • Jeg kæmper for et sundhedsvæsen, hvor vi bliver bedre til at inddrage og bruge både patienter og pårørendes erfaringer i mødet med sundhedsvæsenet. Gennem en åben dialog – både under det enkelte forløb – men også i brugerråd, på seminarer og ved udvikling af f.eks. den mad, vi serverer på hospitalet.
     
  • Vi er allerede gået i gang med at bygge nye hospitaler for omkring 20 mia. kr. over de næste 10 år. De nye hospitaler skal danne rammen om fremtidens sundhedsvæsen.
    Vi er for eksempel i gang med at bygge BørneRiget ved Rigshospitalet, som bliver et helt særligt sted, hvor vi samler viden og faglighed omkring barnet og familien, så de ikke skal føle, at de bliver kastet rundt mellem afdelinger på hospitalet. Samtidig får børnene lov til at være børn og lege mens de er på hospitalet.
     
  • Hvis vi fortsat skal sikre væksten og fastholde og udvikle vores region som et dejligt sted at bo, er det vigtigt, at vi skaber en metropol, som kan konkurrere med de førende metropoler i verden. I samarbejdet Greater Copenhagen, som vi søsatte i 2013 sammen med Skåne og Region Sjælland og alle kommunerne, vil vi i de kommende år fx bygge en ny bro mellem Helsingør og Helsingborg – så vi kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra Sverige. 

Dette er som sagt blot nogle af de ting, vi vil kaste os over. Der vil selvfølgelig også komme udfordringer og muligheder, som vi ikke kender endnu. Samfundet udvikler sig med rasende fart, og selvom vores region skal følge med udviklingen, skal vi også holde hovedet koldt og altid huske mennesket i midten af det hele.

Derfor vil jeg insistere på, at vi i Region Hovedstaden skal arbejde videre med at skabe en mere åben kultur, hvor vi har plads til debat, diskussioner og uenighed – men hvor vi fremfor alt lytter til hinanden og samarbejder om at skabe en bedre region og et bedre liv for hinanden.

Ovenstående er en klumme skrevet af regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp, Socialdemokratiet. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik