Sådan undgår du madspild i påsken

Påsken er en af flere højtider med en overflod af mad, men nu tager frivillige kampen op mod madspild i en ny oplysningsindsats.

Æg, sild, leverpostej og kartofler - bare få af mange klasisske retter på påskebordet, som sjældent bliver spist helt op.

Men det skal en ny målrettet indsats nu lave om på. Stop Spild Af Mad er en frivillig organisation, der arbejder for at reducere madspild i samfundet, og som nu vil målrette sin indsats mod madspil i påsken.

quote At skrive erfaringer ned er også en god idé. Så har du erfaringer til næste påske om hvad du skal være opmærksom på, så du ikke falder i madspildsfælden.

Winnie Gade, Frivillig, Stop Spild Af Mad

- Man skal allerede i dagene her inden påsken begynde at afholde nogle dage, hvor man tømmer køleskabet og fryseren, for at spise rester. Så får man tømt ud af sit madoverskud og gjort plads til de rester, der kommer efter Påsken, siger Winnie Gade, der er frivillig i forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Ifølge estimat fra Miljøstyrelsen spilder danske forbrugerne og detailhandelen hvert år så meget mad, at det svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad hver dag.

Påsken er en af årets madspildshøjtider, hvor danskerne ender med at købe for meget mad, lave for meget mad og derved også overfodrer skraldespanden, og derfor bør man ifølge Winnie Gade planlægge efter, hvor mange mennesker der kommer til påskefrokosten, og hvor meget de normalt spiser. 

- At skrive erfaringer ned er også en god idé. Så har du erfaringer til næste påske om hvad du skal være opmærksom på, så du ikke falder i madspildsfælden, siger hun.

Gode råd til at undgå madspild:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

wolt

Er sultne efter bedre løn: Fredag aften strejker Wolt-bude i København

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Bageri

Klamme fund i bagerier udløser politianmeldelse og bøder

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere