Sabelantilope lynfødt mens dyrepasser kiggede væk

På blot 20 minutter kom en ny sabelantilope til verden i København.

En lille ny sabelantilope er kommet til verden i København Zoo. Foto: København Zoo

København Zoo er blevet en sabelantilope rigere, efter at en lille, ny unge blev født tirsdag eftermiddag.

Fødslerne foregår ofte om aftenen eller natten og kan strække sig over længere tid, men denne gang tog det kun 20 minutter.

Læs også Sjælden fødsel af sjældent dyr i Københavns Zoo

På det tidspunkt var dyrepasser Linda Hiort netop ved at lukke de sidste savannedyr ind i stalden, og da hun kom tilbage efter en runde hos zebraerne, så hun til sin overraskelse den nyfødte kalv.

Moren er rutineret og har sørget for at holde sin kalv ren. Foto: København Zoo

Ifølge København Zoo er moren rutineret, når det gælder fødsler, så hun sørgede for at slikke ungen ren og lod den efterfølgende putte sig i høet.

I naturen ligger sabelantiloperne gemt i det høje græs de første uger, og da de stort set er lugtfri, tiltrækker de ikke rovdyr. Derfor er det også helt naturligt for hunnen at forlade stalden for at gå udenfor, da hun er helt tryg ved at lade kalven blive liggende i høet.

  Foto: København Zoo

Derfor kunne dyrepassere og dyrlæge onsdag morgen gå ind til kalven, som viste sig at være en hun. Samtidig gav man den nye beboer et øremærke, en chip under huden og et generelt sundhedstjek.

Læs også Ulykkelige isbjørne i Zoo: Nu flytter Ivan til Jylland

Kalven er ifølge København Zoo vigtig for det europæiske avlssamarbejde, og om et års tid skal den videre til en anden zoo for at sprede generne yderligere. Kalvens far kom fra Rusland til København Zoo for et par år siden, og hans gener vil med den nyfødte kalv dermed begynde deres vandring gennem Europa.

  Foto: København Zoo

Kalven forventes at blive lukket ud på Savannen i Zoo blandt zebraer, giraffer, næsehorn og impaler lige før påske.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik