Så dyrt har det været at indsætte vagter på sygehuse efter tyveri af værnemidler

Det er vigtigt at sikre sygehuspersonalets tryghed og undgå tyveri af eksempelvis håndsprit, mener Christoffer Buster Reinhardt (K). 

Region Hovedstaden har ikke kun brugt betragtelige summer på at indkøbe håndsprit og mundbind til sygehusene - regionen har også set sig nødsaget til at bruge millioner af kroner på at beskytte selvsamme værnemidler. 

Det har således indtil nu kostet 15 millioner af vores skattekroner at indsætte vagter, der skal afværge tyveri og passe på medarbejderne på Region Hovedstadens sygehuse.

Det fremgår af en oversigt over Region Hovedstadens udgifter til covid-19 siden pandemiens begyndelse. 

quote Det er ganske forfærdeligt og tarveligt

Formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt (K)

Formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt (K), er ked af, at det har været nødvendigt at bruge penge på vagter.

- Det er ganske forfærdeligt og tarveligt, at nogen kan finde på at gå ind og stjæle værnemidler. Hvor sølle kan det blive? siger han.

Flere tyverier

I midten af marts måned - få dage efter at Danmark lukkede ned - kunne TV 2 Lorry fortælle, at ukendte gerningsmænd blandt andet havde stjålet sprit og værnemidler på både Herlev Hospital og Rigshospitalet

Det fik Region Hovedstaden til at indsætte vagter og låse flere af indgangsdørene til hospitalerne den 16. marts. 

- Det har været nødvendigt, for vi havde jo de her tyverier på hospitalerne. Det var nødvendigt for at sikre vores forsyning af værnemidler som dengang var en anden, siger Christoffer Buster Reinhardt (K).

- Det har også været vigtigt at sikre trygheden for medarbejderne, så de kunne koncentrere sig om deres arbejde, siger han. 

Flere sigtelser

TV 2 Lorry har været i kontakt med både Rigspolitiet og Anklagemyndigheden, men de har ikke kunne oplyse om de nyeste antal af anmeldelser, sigtelser og domme for tyveri af værnemidler på de danske sygehuse. 

Tilbage i juli måned skrev DR Nyheder dog, at politiet havde fået 50 anmeldelser om tyveri af værnemidler, og at i alt 29 personer var sigtet for at have stjålet værnemidler i samlet set 23 sager om tyverier - langt de fleste i marts og april. 

Derudover var der begået tyverier og indbrud på i alt 17 hospitaler, sygehuse og plejehjem - også i marts og april. 

Det vides ikke, hvordan sagerne faldt ud i en eventuel retssag. 

Præventiv effekt

DR Nyheder kunne i juli måned også fortælle, at der kun var faldet en dom - en 51-årig mand havde således fået fire måneders ubetinget fængsel for et tyveri begået mod Middelfart Sygehus i april.

Anklagemyndigheden bekræfter tirsdag til TV 2 Lorry, at kun én er dømt for at tyveri af værnemidler i år. 

Christoffer Buster Reinhardt mener, at vagternes tilstedeværelse på hospitalerne kan have haft en præventiv effekt.

- Jeg har i hvert fald selv prøvet at blive spurgt til mit ærinde på et sygehus.

I april måned vedtog Folketinget, at straffen for at stjæle håndsprit og værnemidler skulle være særlig høj. 

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik