Så hurtigt kan det gå: Lorrys reporter udsat for tricktyveri

Tricktyvs-ekspert Sunny Cagara gav fredag aften en demonstration i, hvordan man let kan snuppe et armbåndsur.

00:38

Tricktyvs-specialist Sunny Cagara demonstrerer hvordan man lige stjæler et armbåndsur.

Politiet har ad flere omgange advaret mod tricktyve i Københavns natteliv, og debatten kom for alvor i sving, da rigmanden Lars Seier Christensen for få uger siden fik stjålet et meget dyrebart ur af såkaldte dansetyve.

Sunny Cagara, der er tricktyvs-specialist og konsulent for Nordsjællands Politi, har i en årrække demonstreret, hvordan tricktyverier foregår, og bliver man bare det mindste distraheret, så mister man let mobilen, tegnebogen eller ur og smykker.

Læs også Politiet efterlyser gerningsmænd til tricktyverier København

I det her tilfælde var det Lorrys egen reporter, Lone Silberbrandt, der ikke opfattede, at hun blev bestjålet, mens hendes opmærksomhed blev afledt, selvom mødet var aftalt på forhånd  på Kongens Nytorv - der hvor dansetyvene huserer i øjeblikket.

På ingen tid, når Sunny Cagara at tage hendes ur af, mens hans distraherer hende, ved at rykke på hendes ben.

Det trick kaldes af politiet for fodboldtricket, dansetyven begynder at rykke på sit offers ben og måske sparke lidt over skinnebenene.

Læs også Rigmand langer ud efter politiet: Få stoppet tyvene!

Når tricktyvene har udset sig et offer – ifølge Sunny Cagara – gerne en person, der er beruset, så er det en typisk metode at være to om det. Den ene spiller lidt aggressiv overfor offeret, og det giver den anden tyv muligheden for at komme offeret ”til undsætning”.

- På den måde vinder han tillid og kan nærme sig personen, og vupti, så er mobilen og tegnebogen væk, siger Sunny Cagara.

TV 2 Lorrys Lone Silberbrandt var heldig i dag. Hun fik sit ur tilbage. 

Læs også Politiet svarer rigmand igen: Vi arbejder altid med liv før værdi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik