S-tog til Roskilde spøger igen

Skal der S-tog til Roskilde? Det spørgsmål sagde byrådet i Roskilde klart nej tak til i 2002, men nu popper det op igen.

Foto: Lorry

Trafikministeriet har nemlig bedt Roskilde byråd om at tilkendegive sin holdning til S-tog endnu en gang, og er svaret ja, kan S-togsnettet blive forlænget til Roskilde allerede i 2020. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Spørgsmålet er aktuelt, fordi det senest i 2014 skal besluttes, som det signalsystem, der står foran en længe ventet udskiftning, skal være til fjerntog eller S-tog. Ifølge Trafikstyrelsen bliver signalanlæggene billigere, hvis de kun er til S-tog.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) mener, at Roskilde skal benytte lejligheden til at sige ja tak til S-tog.

- Jeg synes, det er et supergodt tilbud, men hvis Roskilde ikke vil have S-toget, så skal Roskilde heller ikke have det, siger han til DAGBLADET Roskilde.

Borgmester Joy Mogensen (S) er skeptisk.

- Vi ved, det er vigtigt for togpendlerne med mange direkte afgange til Københavns Hovedbanegård - og det giver S-toget ikke.

Hvis Trafikministeriet har planer om at forbedre togtrafikken på Sjælland, er det naturligvis positivt, men det er vigtigt hele tiden at holde fokus på, at det ikke må føre til, at S-tog erstatter regionaltog, og det kan jeg frygte, siger Joy Mogensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik