S-tog til Roskilde igen på banen

Spørgsmålet om S-tog til Roskilde bringes atter på banen efter at have været en død sild i flere år, skriver DAGBLADET Roskilde.

Transportministeriet har udsendt en delrapport om strategiske analyser af vej- og baneinfrastrukturen efter 2020, hvori S-tog til Roskilde beskrives som en mulig løsning. Det foreslås, at to af de nuværende fire spor mellem Høje-Taastrup og Roskilde bliver helliget S-tog, mens trafikken med regionaltog afvikles på de to andre.

Ifølge rapporten giver det en mindre rejsetid for samtlige passagerer under ét, herunder også stationerne på Københavns vestegn.
Men Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S), finder enhver idé om S-tog til Roskilde uspiselig.
- For mig er det et luftkastel, og det er slet ingen løsning på de problemer, som Roskildes pendlere oplever hver dag. S-tog har dårligere komfort, flere stop og dermed længere transporttid for passagerne. Roskilde er Danmarks næststørste station på regionaltog, blandt andet fordi det med regionaltog er muligt at komme hurtigt ind til København, siger Joy Mogensen.

Hun forudser, at en øget rejsetid fra Roskilde vil få mange pendlere til at til droppe toget og prøve lykken på motorvejen, hvor der i forvejen er voldsom trængsel.
Også Flemming Damgaard Larsen (V), som er næstformand for Folketingets transportudvalg, vender sig også imod S-tog til Roskilde.
- Det vil forringe Roskilde-pendlernes forhold, og det er vigtigt, at der bliver sagt fra hver eneste gang det kommer op, siger Flemming Damgaard Larsen til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere