S-regionsformand åbner for mere brugerbetaling

Socialdemokraternes formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp, åbner ifølge Jyllands-Posten for mere brugerbetaling i sundhedsvæsenet.

Selv om regninger for scanningsbilleder og hospitalsmad ikke er hendes ønskescenarie, kan det ifølge Sophie Hæstorp blive nødvendigt at udbrede yderligere end i dag.

»Vi kan ikke blive ved med at presse systemet og finde penge ved at spare på lønkronerne. Derfor må vi seriøst overveje mere egenbetaling både fra patienter og pårørende - det kunne være for scanningsbilleder ved graviditetsundersøgelser eller mad, når man er indlagt sammen med en syg,« siger hun til Jyllands-Posten.

Trods regeringens milliardinvesteringer på sundhedsområdet med sidste års finanslov meddeler Sophie Hæstorp, at hovedstaden skal »barbere flere hundrede millioner kr.« af sygehusområdet i de kommende år.

Opråbet er ledsaget af et omfattende katalog af eksempler på, hvor der kan spares. Her åbnes bl.a. for længere ventetid på akuttelefonen 1813 og færre akutlægebiler.

Meldingen kommer højst ubelejligt for moderpartiet på Christiansborg, hvor Socialdemokraterne arbejder på at gøre gratis sundhedsydelser til et centralt valgtema og har travlt med at anklage Venstre for at ville indføre brugerbetaling hos lægen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere