S og SF skjulte regnestykke bag ringen

S og SF har fortiet, at milliardindtægter for betalingsring kræver en ringafgift på 40 kroner pr. gang.

Foto: Lorry

Under valgkampen skjulte Socialdemokraterne og SF det reelle regnestykke bag de påståede to milliarder kroner årligt fra betalingsringen, der skulle gå til den kollektive trafik.

Den socialdemokratiske politiske ordfører, Magnus Heunicke, oplyser over for Ekstra Bladet, at S og SF's regnestykke "tog udgangspunkt i vismændenes rapport".

Heunicke henviser her til Det Økonomiske Råds 2006-forårsrapport om samfundsøkonomien. Kapitel III på 112 sider hedder "Trafik, trængsel og infrastruktur".

Vismands-rapporten omtaler ganske rigtigt et årligt overskud på godt to milliarder kroner.

Men S og SF har fortiet, at de to milliarder kroner - ifølge vismandsrapporten - kræver en ringafgift på 40 kroner pr. gang i hele myldretiden og 20 kroner i resten af døgnets 24 timer. I alle ugens syv dage, skriver Ekstra Bladet.

S og SF har aldrig nævnt tallet 40 kroner. Hverken før, under eller efter valgkampen i august-september sidste år.

Tværtimod konkretiserer S og SF under valgkampen i august sidste år, at ringafgiften pr. gang højst ville blive på 25 kroner pr. passage - og i øvrigt højst 15 kroner pr. passage de første to år.

Selv om S-SF altså spiller ud med markant lavere ringafgifter end vismændene, så fastholder partierne samtidig vismændenes indtægter på de godt to milliarder kroner.

Den socialdemokratiske politiske ordfører, Magnus Heunicke, forklarer:

- Vi begyndte først for alvor at regne tallene igennem, da vi overtog regeringsmagten i begyndelsen af oktober sidste år. Der fik vi hjælp af embedsapparatet, siger han til Ekstra Bladet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik