S-borgmestre: Thorning blåstempler p-kaos

Kommuner må alligevel ikke hæve prisen på parkering. Utilfredsstillende, lyder det fra borgmestre i København.

Foto: Lorry

Flere borgmestre omkring København er bekymret over, at de alligevel ikke kan se frem til at hæve prisen på parkering i deres kommuner.
- Det kan ikke være rimeligt, at vi selv skal have udgifter på betalingsringen, når vi oven i købet skal have flere biler til at lande i vores kommune, siger viceborgmester i Hvidovre Kommune Niels Ulsing (S).

Udmeldingen kommer, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på sit ugentlige pressemøde tirsdag overraskende valgte at trække et forslag tilbage fra sit eget parti om, at prisen på parkering igen måtte stige i kommunerne.

Så sent som for 14 dage siden fortalte Socialdemokraterne ellers, at partiet ønskede at hæve loftet over de kommunale parkeringsafgifter. Og tirsdag blev forslaget gentaget på forsiden af Jyllands-Posten af trafikordfører Rasmus Prehn (S).

Forslaget udspringer af debatten om betalingsringen omkring hovedstaden, hvor omegnskommunerne ønsker et værn mod en stigende pendlertrafik til S-tog-stationerne. Også Rødovre Kommune er utilfreds med, at statsministeren trækker forslaget i land.
- Det begrænser os, når regeringen insisterer på, at man vil have den her betalingsring. Nu har vi et værktøj mindre at regulere ud fra uden for København, hvor trængslen jo i virkeligheden er, siger borgmester i Rødovre Kommune Erik Nielsen (S).

Fredag bliver der afholdt høring om betalingsringen på Christiansborg. Her vil både Hvidovre og Rødovre Kommune have svar på, hvad kommunerne nu skal gøre for at sikre sig mod de mange biler ved S-tog-stationerne.
- Hvis der kommer en væsentlig forøgelse af trafikken ved S-tog-stationerne, er vi nødt til at få etableret tilstrækkeligt med parkeringsarealer, for vi har ikke plads nok lige nu, siger Niels Ulsing.
Herlev Kommune mener dog, at statsministerens udmelding er fornuftig.
- Hvis regeringen påfører mine borgere et konkret problem, så må regeringen også løse det. Og det skal ikke gøres ved at bede mig om at hive penge op af folks lommer, siger borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik