S-borgmestre går imod statsministeren

Skarp kritik fra det socialdemokratiske bagland i den uforløste sag om børnechecken.

Selvom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) pure har afvist det, så mener flere borgmestre fra hendes parti, at tilrejsende europæere skal have arbejdet en rum tid i Danmark, før de kan få udbetalt børnecheck.

[size=2]Det var den daværende VK-regering og Dansk Folkeparti, der indførte optjeningsprincippet i 2010, som flere i S-baglandet nu bakker op om.

- Det må være en overvejelse værd - også for andre lande - at man lige bliver en del af samfundet, inden man får samfundets goder, siger borgmester i Roskilde, Joy Mogensen (S).

I sommeren 2013 måtte regeringen gå væk fra det hidtidige optjeningskrav, der betød, at EU-borgere først havde ret til børnecheckens fulde beløb efter to års bopæl eller arbejde i Danmark.

Det skete efter en henvendelse fra EU-Kommissionen, som fastslog, at Danmark forbrød sig mod EU-retten.

- Det kan da godt være, at man får en retssag på halsen af EU-Kommissionen, og den må man så tage. Alle disse velfærdsområder må landene selv styre, siger Ishøj-borgmester Ole Bjørnstop (S).

I folketingssalen har Thorning fastslået, at "vi har ikke noget juridisk godt argument for at bringe sagen op på EU-niveau".

Trods det bør regeringen teste sagen ved EU-Domstolen eller presse politisk på for at få ændret reglerne, lyder det fra dele af det kommunale S-bagland.

[/size]

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere