Rudersdal tilbageholder lærerlønninger

Rudersdal Kommune tilbageholder april-lønnen fra de forudlønnede lærere i forventning om en lockout. Kommunen er dog klar til at udbetale lønnen på onsdag, hvis forhandlingerne om lærernes arbejdstid fortsætter. Syv andre kommuner står parate til at stoppe lønudbetalingen på onsdag.

Foto: Lorry

Omkring 40 lærere i Rudersdal kan være helt sikre på, at der ikke kommer penge på kontoen til næste måned, hvis forhandlingerne om lærernes arbejdstid bryder sammen i Forligsinstitutionen i denne weekend.

Rudersdal Kommune er den eneste, der på forhånd har valgt at holde lønkronerne tilbage. Rudersdal er den nordsjællandske kommune, hvor Erik Fabrin(Venstre) indtil oktober var borgmester. Fra 2006 til 2010 var han formand for KL, og i dag er han næstformand. Han sad med ved bordet, da KL-politikere foran rullende kameraer i februar varslede lockout for folkeskolelærerne.

Personalechef i Rudersdal kommune Jan Weidekamp forklarer, at de forudlønnede lærere alligevel kan få løn, hvis forhandlingerne om lærernes arbejdstid i Forligsinstitutionen fortsætter, eller der bliver indgået en aftale i løbet af weekenden.

"Vi har teknisk set mulighed for at stoppe lønudbetalingen helt hen til mandag. Men den mulighed har vi ikke valgt. For det ville betyde, at lærerne fik en lønseddel, men ingen penge. Det synes vi ikke var så heldigt - og derfor har vi stoppet lønnen. Men hvis lockouten ikke bliver meldt ud i weekenden, kan vi sørge for, at lønnen alligevel er i banken på onsdag".

Erik Fabrin indtil oktober sidste år borgmester i Rudersdal kommune. Fra 2006 til 2010 var han formand for KL og er i dag næstformand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik