RUC'ere sidder som sild i en tønde

De seneste års massive tilstrømning til Roskilde Universitet (RUC) skaber nu så store pladsproblemer, at de studerende slår alarm. Ifølge studenterorganisationen, Studenterrådet, skaber pladsmanglen så dårligt et studiemiljø, at de studerende i stigende grad holder sig væk, skriver DAGBLADET Roskilde.

Foto: TV 2 Lorry

Rådet frygter, at de dårlige forhold vil få mange nystartede studerende til at droppe helt ud.
- De nye studerende sidder så tæt, at stolene næsten ikke kan rykkes ud. De mange mennesker i lokalerne gør indeklimaet varmt og fugtigt. Og hvis man åbner vinduerne for at lufte ud, kan de bagerste rækker ikke høre, hvad underviseren siger, siger Jakob Harboe, bestyrelsesmedlem i Studenterrådet og mentor for de nye studerende.
Pladsproblemerne var allerede udtalte sidste år, hvor de lokale brandmyndigheder påtalte, at der ikke var fri passage til flugtvejene ved en eventuel brand.
RUC fik dengang løst problemet. Men studiechef, Inger Rossing, erkender, at universitetet har et problem.
- Der er ikke optimale forhold for de studerende og for et godt studiemiljø. Men jeg kan kun sige, at der arbejdes på at løse problemet, både ved en udvidelse af antallet af lokaler og ved en bedre udnyttelse af lokalekapaciteten, siger hun.
RUC's direktør, Peter Lauritzen, håber på, at universitetet kan have skaffet nye lokaler engang i foråret 2012.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik