RUC'ere rykker ud på Sjælland

Roskilde Universitet har i årevis været kendt som et universitet, hvis studerende boede og siden fik job i København. Men sidstnævnte billede er så småt ved at ændre sig.

En ny kandidatundersøgelse fra RUC viser, at knap 18 procent af 5500 kandidater, der er uddannet fra RUC fra 2007 til 2011, har fået job i Region Sjælland, skriver DAGBLADET Roskilde.

I en tilsvarende undersøgelse fra 2007 gjaldt det for 13 procent.

- En af årsagerne kan være, at vi faktisk gør meget for at skaffe de studerende nogle praktikpladser og projekter gennem RUCInnovation, der har fået meget fokus på at oprette projekter, specialeopgaver, praktikpladser og studiejobs i Region Sjælland. Vi ved, at mange får jobs gennem netværk via praktik og studiejobs. Og derigennem vil nogle formentlig få deres første job, siger Hanne Leth Andersen.

Udviklingen vækker glæde i Væksthus Sjælland, der blandt andet arbejder på at få flere akademikere ud i sjællandske virksomheder.

- Der er en generel mangel på højtuddanende i regionen, så det er en positiv udvikling uanset om de så er offentligt eller privat ansatte, siger Christian Monsson, forsker i regional udvikling hos Væksthus Sjælland til DAGBLADET Roskilde.

Tilflyttere bringer liv og skattekroner med sig

Ifølge væksthuset har tilgangen af flere akademikere nemlig en positiv sideeffekt. Nogle af dem flytter nemlig ud af København, og de bringer både liv og skattekroner med sig.

Christian Monsson vurderer, at der er to mulige forklaringer til tendensen.

Dels er der kommet flere akademiske jobs i regionen de senere år. Dels har flere - enten af nød eller lyst - fået øjnene op for, at der er en verden uden for København.

- Mulighederne for at få jobs er blevet lidt bedre, og samtidig er det jobs i mindre virksomheder, hvor man hurtigt får ansvar og kommer hurtigere op ad rangstigen, siger Christian Monsson.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere