Roskildesyge i Helsingør

Roskildesyge er brudt ud på Helsingør Hospital. 5 patienter er isolerede og en hel afdeling er lukket.

Mellem juleaftensdag og 1. juledag lukkede Helsingør Hospital en hel afdeling på grund af Roskildesyge, og i dag er fem patienter isolerede, for at hindre videre smitte. Stor ros til personalet for at have stoppet smitten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Et udbrud af Roskildesyge ramte omkring 24. december medicinsk afdeling på Helsingør Hospital på et tidspunkt, hvor personalet i forvejen stod overfor den store udfordring at lukke hele hospitalet ned inden 1. februar. Det bekræfter ledende oversygeplejerske Marie-Louise Frische overfor Frederiksborg Amts Avis.

Det blev med det samme besluttet at lukke for alle nye patienter til afdelingen med 38 senge, og flest mulig patienter blev udskrevet, for at hindre smitten i at sprede sig.

- I dag er status sådan, at en patient er verificeret smittet med Roskildesyge i udbrud, og er indlagt på en enestue. Derudover er fire patienter isoleret på grund af risiko for smitte, da de har ligget sammen med en smittet, siger Marie-Louise Frische til Frederiksborg Amts Avis.

Hun forklarer endvidere, at man i dag forventer at få svar på, om de fire isolerede patienter er ramt af smitten eller eller ej. At Roskildesygen, der er kendetegnet af diaré og opkast, ikke har bredt sig til de øvrige afdelinger og akutklinikken, vurderer Marie Louise Frische skyldes en særlig stor indsats fra personalets side.

- Der skal lyde stor ros til personalet, som oveni arbejdet med nedlukningen, har sørget for et massivt fokus på god håndhygiejne ligesom servicepersonalet i dag har rengjort hele afdelingen meget grundigt med klor, forklarer den ledende sygeplejerske.

Netop den hurtige indgriben betyder ifølge Marie-Louise Frische, at Helsingør Hospital - på trods af den igangværende lukning - har fået styr på smitten hurtigere end på andre hospitaler.

Udbrud af Roskildesyge er ikke unormalt på denne årstid og for bare et par uger siden var der et i omfang betydeligt større udbrud på den lungemedicinske afdeling på Hillerød Hospital.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere