Roskildes ny moske 1,5 mio. kr. fra målet

Pengene har ikke ligget så løst i lommerne på Roskilde Kulturforenings medlemmer, som formanden havde ventet. Dermed er starten på byggeriet af Roskildes nye moske blevet udskudt flere gange.      

 Tilbage i 2009 regnede formand Tuncay Yilmaz med at byggeriet kom i gang i sommeren 2010, men han går stadig og venter på det første spadestik.

- Finanskrisen har gjort det noget sværere at rejse de penge, vi skal bruge for at komme i gang. Der er ingen tvivl om, at også vores medlemmer holder på pengene. Men jeg har en forhåbning om, at vi kan bygge til maj eller juni, siger Tuncay Yilmaz til DAGBLADET Roskilde.
     
Det er indtil nu lykkedes at skrabe 3,5 millioner kroner sammen fra de 700 medlemmer af Roskilde Kulturforening, som hovedsageligt består af folk med tyrkiske rødder.
     
- Det er i snit 5000 kroner per medlem, og det synes jeg i grunden er ganske flot. Men det er ikke nok, og derfor har vi nu dannet en indsamlingsgruppe på 15 mennesker, som skal finde de resterende 1,5 millioner kroner. De begynder med igen at tage fat i vores medlemmer for at se, om der er nogen, der vil støtte med mere, siger Tuncay Yilmaz.
     
Han regner med, at hele byggeriet kommer til at stå i 20 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere