Roskildes busplan bliver justeret igen

Protesterne over busplanen for Roskilde Kommune er ikke forstummet. Faktisk har specielt de ældre borgere centralt i kommunen klaget så massivt, at kommunen igen må ile til med flere ændringer af planen, som blev sat i søen for bare fire måneder siden.

Arkiv foto Foto: Lorry

Det skriver DAGBLADET Roskilde.
Denne gang koster ændringerne 700.000 kroner, og dermed er det ikke længere lykkedes at holde budgettet for busplanen. Planen var nemlig at lave bedre bus for de samme penge.

- Det har vi ikke kunnet overholde. Men med de ændringer vi nu laver, så viser gamle tal, at vi med rimelighed kan forvente at få 11.000 flere kunder i busserne, og 11.000 kunder for 700.000 kroner synes jeg faktisk er en rigtig god handel, siger Torben Jørgensen (S), formand for Roskilde Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Holder tallene, vil det betyde at hver ekstra bustur koster kommunen 64 kroner.

Han beklager samtidig, at busplanen, hvor god den end måtte være, ikke har taget højde for behovene for den gruppe af borgere, som er dårligst gående.

- Vi har jo lavet den her plan i troen på, at det blev virkelig godt for alle borgere, men nu har vi måttet konstatere, at der er en stor gruppe ældre, som ikke er kommet til orde i debatten omkring busplanen, og det må vi rette op på nu, siger Torben Jørgensen til DAGBLADET Roskilde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik