Roskilde fandt 100 millioner - men skal spare

Selvom Roskilde Kommunen for nyligt fandt 100 mio. kroner i kommunekassen, så skal der stadig findes besparelser for 65 millioner kroner. Det skriver DR København.

Arkiv foto Foto: Lorry

For der er fortsat ikke balance i økonomien, forklarer Bent Jørgensen medlem af Økonomiudvalget for Venstre.

- De penge, der er kommet frem, er i forhold til likviditeten eller kassebeholdning. Og det andet, der er omkring besparelser, det er i forhold til den almindelige drift. Selvom vi har fået lidt flere penge i kassen, så viser tallene stadigvæk, at næste år vil der være et driftsunderskud, forklarer Bent Jørgensen (V) til DR København.

Derfor skal Roskildes politikere nu tage stilling til besparelsesforslag for i alt 65 millioner kroner til næste års budget.

- Mandag morgen mødes økonomiudvalget, og så sender vi spareforslagene til høring. Så får vi tilbagemelding ind til 2. behandling af budgettet, og så bliver der taget politisk stilling til hvor meget og på hvilke områder, der skal spares. For det, der er vigtigt, er selvfølgelig, at selv om vi har fået lidt ekstra penge i kassen, så skal driftsbudgettet for 2013 også hænge sammen, siger han.

Spareforslagene sendes i høring efter byrådets 1. behandling af budgettet den 29. august.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik