Røde Kors vil bekæmpe ensomhed med omslag til cykelkurven

Røde Kors har sat 4.500 cykelkurveomslag op i København for at sætte fokus på ældre og ensomhed.

I løbet af de sidste måneder har har 50 frivillige sat omkring 4.500 cykelkurveomslag op i hele København for at sætte fokus på ældre og ensomhed.

quote Der er flere tusind ældre i København, som føler sig ensomme

Tina Ingdahl, Røde Kors Hovedstaden

-  Der er flere tusind ældre i København, som føler sig ensomme. Derfor håber vi, at der er mange københavnere derude, som har lyst til at blive ugens lyspunkt for ensomme ældre ved at blive frivillig, siger udviklingskonsulent på seniorområdet, Tina Ingdahl.

Man kan se omslagene på blandt andet Nørreport St., Torvehallerne, Flintholm St. og Østerport St.

Tallet stammer fra Region Hovedstadens Sundhedsprofil 2013, og i København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør er der altså 5.600 ældre mennesker over 65, som er ensomme.

Fokus på ensomhed
Røde Kors Hovedstaden har i forvejen fokus på ældre og ensomhed. Det gør de med Besøgstjenesten, Rådgivningen for Seniorer, Turtjenesten, Tryghedsopkald, Bogvenner og Vågetjenesten.

I besøgstjenesten mødes man med sin besøgsmodtager en time om ugen. Hvis man er frivillig i Trygdhedsopkald, bruger man to minutter på at ringe til et ældre menneske.

- Der er forskellige måder at være frivillig på, og der er opgaver til alle. Uanset hvor meget tid man har til rådighed, kan man gøre nytte som frivillig, siger Tina Ingdahl.