Rekordstort behov for julehjælp: "Det gør, man ligger søvnløs om natten"

Den sociale hjælpeorganisation Blå Kors har modtaget rekordmange ansøgninger om julehjælp i år. De kommer især fra Hovedstadsområdet.

Tendensen har været støt stigende de seneste år, og igen i år er der blevet sat en rekord, man nok kan betegne som trist.

Hos Blå Kors Danmark har de nemlig modtaget flere ansøgninger om julehjælp end nogensinde før - både på landsplan og fra folk i Region Hovedstaden. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

- Vi oplever, at familierne har færre penge til at give deres børn en god jul. Der er tale om familier, der i forvejen havde få penge at gøre godt med, og som nu er blevet endnu mere pressede, siger Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors Danmark, og fortsætter:

- Vi talte for eksempel med en familie, der kun havde 1.500 kroner at leve for i december måned.

Julen er økonomisk stressende

En af dem, der har valgt at søge julehjælp, er Natacha Jørgensen, der bor alene med sin 10-årige søn i hovedstadsområdet.

- Det giver rigtig mange bekymringer. Det er noget, der gør, at man ligger søvnløs om natten, siger hun.

Ligesom de næsten 2000 andre ansøgere er det nødvendigt for hende med hjælp udefra, hvis hun skal give sin søn en ordentlig juleaften.

- Der er ikke så mange penge at gøre godt med. Jeg er på kontanthjælp, fordi jeg er syg, så jeg bruger mange penge på medicin. Derfor vil det gøre en stor forskel, hvis vi kan få lidt ekstra til julen, siger hun.

Om Blå Kors' julehjælp

Ansøgerantal presser julehjælpen

Ifølge Blå Kors Danmark skyldes det rekordhøje antal ansøgere formentlig, at det på nuværende tidspunkt er dyrt at være dansker. Blå Kors henviser til tal fra Arbejdernes Landsbank, der viser, at de prisstigninger, danskerne oplever lige nu, er de største i 10 år.

Det drejer sig blandt andet om dagligvarer, varme og el som i gennemsnit har gjort det 13.700 kroner dyrere at være børnefamilie i år sammenlignet med sidste år.

Desværre betyder ansøgerantallet også, at flere ansøgere vil få et afslag.

- Det er desværre langt flere familier, end vi har mulighed for at hjælpe. Hver en krone tæller, så vi håber, at vi kan få indsamlet flere penge, så vi i fællesskab kan hjælpe endnu flere familier og give dem en god jul, siger Christian Bjerre.

De familier der har ansøgt om julehjælp hos Blå Kors vil modtage svar på deres ansøgning i starten af december.