Rekordmange bliver henvist til privat hospital

Små 37.000 patienter i hovedstadsområdet er blevet henvist til privathospitaler i 2015. Det er ny rekord.

Flere henvises til privathospitaler i Region Hovedstaden. Alene i år er næsten 37.000 patienter blevet henvist til privathospitaler, og det er ny rekord, viser en rapport fra Danske Regioner. Det skriver DR P4 København.

Den udvikling kan man godt nikke genkendende til på privathospitalet Aleris Hamlet. Her ser man især patienter, der skal udredes.

- Rigtig mange af de her patienter har behov for at blive udredt, men ikke ret mange af dem kræver operation, siger lægefaglig direktør Bent Wulff Jacobsen til DR P4 København.

De offentlige hospitaler kan have svært ved at stille diagnoser eller lave forberedende undersøgelser - altså udredninger - inden for de 30 dage, som loven tilskriver

Og det kan være en fornuftig forretning, når det offentlige sundhedsvæsen sender patienter videre hovedstadens patienter privathospitaler, mener professor i sundhedsøkonomi.

- Hvor vi tidligere havde nogle udfordringer om prissætningen af de privates ydelser, som endte i hele den her overbetalingssag, så kører det i dag på nogle udbud, hvor man faktisk kan få en række af de her ydelser til en ganske fornuftig pris, siger Jakob Kjellberg fra KORA til DR P4 København.

Ifølge paraplyorganisationen Danske Patienter er det et skridt i den rigtige retning, hvis flere patienter får hurtigere behandling.

- Som udgangspunkt er det for de fleste patienter ikke afgørende om behandling og udredning foregår i offentligt sygehus eller privat regi. Det vigtigste er, at man hurtigt kan blive udredt og komme i behandling, siger direktør i Danske Patienter, Morten Freil til DR P4 København.

Hvis det står til regeringen, skal der fremover være såkaldt udvidet udredningsgaranti. Men det kan ramme de svageste patienter, vurderer Morten Freil.

- Det vil typisk være dem med flest ressourcer, der har overskud til at søge tilbud, og som rent faktisk vil kunne gøre brug af det. Det betyder, at man ligger mere ansvar over til patienten for at blive udredt indenfor en måned, siger han til DR P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere